Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Oργανωμένη επίσκεψη στην Υδρούσα την Κυριακή

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση μιας περιήγησης στην Υδρούσα έλαβε η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η επίσκεψη θα γίνει την Κυριακή 28 Ιουνίου στις 10.30 π.μ. με σημείο συνάντησης το ελεύθερο πάρκινγκ της εισόδου του Ναυτικού Ομίλου Βούλας.
σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα πραγματοποιηθούν 4 δρομολόγια με σκάφος που θα μεταφέρει 5 άτομα την κάθε φορά. Με την άφιξη όλων στο νησί θα ξεκινήσει η περιήγηση, ενώ προβλέπεται και μπάνιο στην παραλία. Η επιστροφή έχει οριστεί για νωρίς το απόγευμα.

Λόγω του περιορισμού στον αριθμό των ατόμων που θα μεταφερθούν με το σκάφος οι διοργανωτές δηλώνουν ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις για τη συμμετοχή γίνονται δεκτές στην ηλεκτρονική διεύθυνση rikipvvv@gmail.com μέχρι το Σάββατο 27/6 το μεσημέρι.

Προ εβδομάδων είχε προηγηθεί άλλη απόπειρα για προσέγγιση στο νησί, η οποία όμως για τεχνικούς λόγους δεν κατέστη δυνατή.

Αναφέρει η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών για την Υδρούσα: 

Το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της νήσου Υδρούσας, με τον γραφικό ορμίσκο και την έντονη δασική βλάστηση αποτελεί ενδιαίτημα για πολλά είδη πανίδας και χλωρίδας.

Μόνιμοι κάτοικοι του νησιού είναι μεταξύ άλλων οι γλάροι και τα αγριοκούνελα ενώ το νησί είναι και επίσημα καταγεγραμμένο ως ενδιάμεσος σταθμός ανάπαυσης μεταναστευτικών πουλιών. Δίκαια λοιπόν έχει χαρακτηριστεί σαν Δασικό.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η αρχαιολογική αξία του νησιού για το οποίο υπάρχουν ήδη αναφορές σε αρχαία κείμενα. Στη νησίδα εντοπίζονται ορατές αρχαιότητες, πολυβολεία και υπόγεια καταφύγια από το Β΄Παγκόσμιο πόλεμο.

Πρόκειται για ένα νησί που έχει ακόμη πολλά να μας αποκαλύψει, εφόσον ανασκαφεί και διασωθεί από την έντονη εκμετάλλευση και εμπορευματοποίηση από την οποία απειλείται.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας