Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλιαγμενη

Υπό μετακόμιση το ΚΕΠ Βουλιαγμένης

Θέμα των επόμενων μηνών είναι σύμφωνα με στελέχη της δημοτικής αρχής η μεταφορά του ΚΕΠ Βουλιαγμένης, από το σημερινό του σημείο εντός του πρώην Δημαρχείου Βουλιαγμένης.

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της Βουλιαγμένης σήμερα στεγάζεται σε δημοτικό κτίριο δίπλα από την παιδική χαρά της πλατείας 24ης Ιουλίου και βρίσκεται σε μεσοτοιχία με το νέο ΚΑΠΗ Βουλιαγμένης.

Πρόθεση της διοίκησης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι να μισθωθεί ο συγκεκριμένος χώρος που σήμερα καταλαμβάνει το ΚΕΠ ώστε να γίνει αναψυκτήριο για την εξυπηρέτηση της πλατείας και της παιδικής χαράς.

Το Τοπικό Συμβούλιο της πόλης θα συζητήσει σύντομα τους όρους δημοπράτησης του χώρου και ήδη έχουν κατατεθεί ιδέες να λάβει χαρακτηριστικά παραδοσιακού καφενείου.

Για τη μεταφορά του ΚΕΠ εντός του πρώην Δημαρχείου, που βρίσκεται λίγα βήματα δίπλα, θα απαιτηθούν τεχνικές εργασίες διαχωρισμού του χώρου του ισογείου. Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει ήδη λάβει έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών, η κεντρική είσοδος του παλιού Δημαρχείου που σήμερα δεν χρησιμοποιείται, θα οδηγεί στο χώρο του νέου ΚΕΠ.

dimarxeio_vouliagmenis

Το κτήριο του παλιού δημαρχείου σήμερα χρησιμοποιείται για τη στέγαση μιας σειράς δημοτικών υπηρεσιών: Εκεί βρίσκονται τα γραφεία του ΟΑΠΠΑ, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης αλλά και η Υπηρεσία Πρασίνου, μεταξύ άλλων.

Παρότι είναι ένα εξαιρετικό δείγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής στο σχεδιασμό του, σήμερα το κτήριο βρίσκεται σε παρακμή. Ένα κομμάτι του εδώ και χρόνια δεν χρησιμοποιείται, διότι μέρος του δαπέδου στον πρώτο όροφο (που προστέθηκε μετά την κατασκευή) είχε καταρρεύσει, προκαλώντας καταστροφές στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Πολλά σημάδια εξωτερικά και εσωτερικά δείχνουν ότι έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου.

Ας ελπίσουμε ότι με τη νέα τεχνική επέμβαση που θα ξεκινήσει σε κάποιες εβδομάδες θα δοθεί η ευκαιρία για εκτεταμένες επισκευές.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας