Εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ο Θάνος Ματόπουλος

Εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ο Θάνος Ματόπουλος

Τον Θάνο Ματόπουλο εξέλεξαν ως επικεφαλής του δημοτικού τους ψηφοδελτίου τα μέλη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών στη γενική συνέλευση της παράταξης την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019.

Ο σημερινός επικεφαλής της παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και σε σύνολο 51 ψηφισάντων πήρε 48 ψήφους, έναντι 2 λευκών και 1 άκυρου ψηφοδελτίων.

Κατά τον απολογισμό του ο Θάνος Ματόπουλος είπε ότι οι συνάδελφοί του στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν τα χαρτιά τους ατσαλάκωτα, σε αντίθεση με τον ίδιο που μελετούσε αρκετές ώρες τα θέματα. «Οι άλλοι έψαχναν ένα σιγουράκι για να πουν μια ατάκα, εμείς λέμε τις θέσεις μας και δεν κάνουμε απλή αντιπολίτευση», είπε ο δημοτικός σύμβουλος, βάλλοντας εναντίον όσων απουσίαζαν συστηματικά από τις συνεδριάσεις.

Τη συζήτηση απασχόλησε αρκετά το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, με αρκετά μέλη να θέτουν ερωτήματα για τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής των 3Β, που κατά τον Θάνο Ματόπουλο προσχηματικά επικαλείται την περιβαλλοντική πολιτική μόνο για να έχει πολιτικά οφέλη.

«Δεν υπάρχει περιβαλλοντική συνείδηση στον Δήμο μας, παρά τα όσα λέγονται, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι εν μέσω κρίσης τα 3Β και η Κηφισιά αύξησαν τον όγκο των απορριμμάτων τους», υποστήριξε ο Θάνος Ματόπουλος. Ο επικεφαλής της ΡΙΚΙΠ είπε ότι η επαναχρησιμοποίηση και η μείωση των υλικών είναι η μόνη φιλοπεριβαλλοντική απάντηση και όχι η διαχείριση απορριμμάτων με οικονομικούς στόχους. «Αυτή είναι δουλειά της Περιφέρειας, ο Δήμος γίνεται βασιλικότερος του βασιλέως προτείνοντας να αναλάβει διαχείριση απορριμμάτων», συμπλήρωσε.

Ο Γιώργος Κότσαλης εκτίμησε ότι «ο σημερινός δήμαρχος λειτούργησε σαν οδοστρωτήρας στα συντηρητικά κομμάτια του Δήμου και διαφαίνεται ότι θα έχει πλήρη επικράτηση και με πολύ μεγάλο ποσοστό», γεγονός που κατά την γνώμη του θα οδηγήσει στο «να γίνει πιο δεσποτικός την επόμενη τετραετία». Το έμπειρο μέλος της ΡΙΚΙΠ πρόσθεσε ότι το πολιτικό σκηνικό στον Δήμο ρίχνει στη ΡΙΚΙΠ «μια βαριά και σοβαρή ευθύνη», αφού «μπορεί να γίνει ο μοναδικός άλλος πόλος».

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έγιναν στόχος της κριτικής της παράταξης για άλλη μια φορά, με τον Θάνο Ματόπουλο να αναφέρει ότι ο ίδιος βρίσκεται σε ένα «άτυπο εμπάργκο» και ότι τα ΜΜΕ «παίζουν μόνο το παιχνίδι της ατάκας» και τον Γιώργο Κότσαλη να καταγγέλλει ότι τα δημοσιογραφικά μέσα της περιοχής «δεν μας προβάλλουν επειδή αγαπούν κάποιους άλλους, και ο έρωτας ξεκινά από το στομάχι και την τσέπη».

Το υποτονικό και κάπως διεκπεραιωτικό κλίμα της συνέλευσης δεν θυμίζε σε τίποτα την ενθουσιώδη αντίστοιχη συνέλευση του 2014 στα πρώτα βήματα της παράταξης.

Τότε τα μέλη της ΡΙΚΙΠ που συμμετείχαν στις εσωτερικές εκλογές ήταν 111, υπερδιπλάσια από τα τωρινά 51, ενώ σε αντίθεση με τη φετινή απροθυμία, το 2014 ήταν 4 τα πρόσωπα που είχαν θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής.

Πέρα από την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Θάνου Ματόπουλου, τα μέλη της ΡΙΚΙΠ απέφυγαν να συζητήσουν θέματα ευρύτερης πολιτικής (π.χ. κυβερνητική πολιτική, νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση), ενώ η εκλογή του επικεφαλής δεν συνδέθηκε με το πολιτικό πρόγραμμα της παράταξης, το οποίο από ό,τι έγινε αντιληπτό, θα συζητηθεί σε επόμενη φάση.