Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

Υποστελεχωμένη η Αστυνομία στην Ανατολική Αττική

Ανησυχητικά στοιχεία για τη στελέχωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας έφερε στο φως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Με έγγραφό της που απευθύνεται προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, η Ένωση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αποσπάσεις των αστυνομικών σε άσχετες με την περιοχή υπηρεσίες.

Στο έγγραφο που υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Καλλιακμακάνης, επισημαίνεται ότι “70 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής και 25 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής εκτελούν καθημερινά πάγιες υπηρεσίες και μέτρα στο κέντρο της Αθήνας (Μέγαρο Μαξίμου, πλειστηριασμοί, στόχοι, μεταγωγών κ.λπ.).

Εκτός των παραπάνω “ένας μεγάλος αριθμός Αστυνομικών που φαίνονται οργανικά ότι υπηρετούν σε υπηρεσίες της νοτιοανατολικής Αττικής, είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες εκτός Διεύθυνσης και σε πρόσωπα”, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αστυνομικών υπαλλήλων.

Η ανακοίνωση της Ένωσης καταλήγει (ολόκληρη εδώ):

“Συνέπεια των παραπάνω είναι ο Έλληνας πολίτης κάτοικος των περιοχών της Ν/Α Αττικής να είναι εντελώς απροστάτευτος ενώ από την άλλη προστατεύονται και φυλάσσονται τα σπίτια πολιτικών και άλλων από την ήδη αποψιλωμένη δύναμη των υπηρεσιών την Ν/Α Αττικής. Όλη αυτή η κατάσταση δεν ενισχύει το δόγμα «αστυνομία για τον πολίτη»”.

Το θέμα της επάρκειας των αστυνομικών για τις αναγκαίες περιπολίες έγινε μάλιστα αυτή την εβδομάδα αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο Facebook:

Απάντηση πήρε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα που έκανε λόγο για “fake news”:

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, περισσότεροι από 600 αστυνομικοί που υπηρετούν στην ασφάλεια προσώπων, αναμένεται να αποδεσμευτούν την ερχόμενη εβδομάδα από όλες τις κατηγορίες των φυλασσόμενων προσώπων. Οι αστυνομικοί που θα αποδεσμευτούν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, “θα διατεθούν όλοι στα αστυνομικά τμήματα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και κανείς δεν πρόκειται να τοποθετηθεί σε γραφείο”.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement