Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Υπόθεση Μπεκατώρου: Δημοτικοί Σύμβουλοι των 3Β παίρνουν θέση

Η αποκάλυψη της ολυμπιονίκη για τη σεξουαλική της κακοποίηση φέρνει πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης και ενθάρρυνσης των θυμάτων να μιλήσουν

Κανένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας δεν αφήνει ασυγκίνητο η υπόθεση της ιστοπλόου Σοφίας Μπεκατώρου που κατήγγειλε δημοσίως τη σεξουαλική της κακοποίηση από παράγοντα του αθλήματος πριν 22 χρόνια.

Μεταξύ των προσώπων που με δημόσιες δηλώσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμπαραστέκονται στην ολυμπιονίκη, υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία της με στόχο την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού από ανάλογα φαινόμενα, τα οποία συνήθως καλύπτει ένα πέπλο σιωπής, τοποθετήθηκαν και δημοτικοί σύμβουλοι Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Σε τοπικό επίπεδο, θέση για το θέμα πήρε ανοιχτά με ανακοίνωσή του και ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαίρη Φουρναράκη σημείωσε:

Υποστηρίζω όλες τις γυναίκες που τολμούν να περάσουν από τη σιωπή στο λόγο. Ποτέ δεν είναι αργά να γίνει συνείδηση από όλους ότι η αξιοπρέπεια της ψυχής ξεπερνά τον φόβο, την ενοχή, την ντροπή. Ότι η αγάπη του κόσμου δυναμώνει, ενθαρρύνει, προτρέπει, προστατεύει. Ότι η υπευθυνότητα της πολιτείας γρηγορεί για να υπάρξει μια κοινωνία χωρίς θύματα, χωρίς θύτες.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Πασακυριάκος, δήλωσε με τη σειρά του:

Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στη Σοφία Μπεκατώρου, στην αθλήτρια, στη γυναίκα, που είχε το σθένος να αναδείξει μέσω της προσωπικής της περιπέτειας, ένα τεράστιο και χρόνιο πρόβλημα που αφορά τις γυναίκες, είτε είναι αθλήτριες, είτε εργαζόμενες.
Τα “ναι μεν αλλά…” και τα “ναι αλλά γιατί τώρα…” δεν έχουν καμία θέση στην αυτονόητη στήριξη της Σοφίας και κάθε Σοφίας.

Θέση πήρε και ο δημοτικός σύμβουλος της διοικούσας παράταξης, Τέμου Λέχτινεν:

Aυτό που γίνεται ούτε μου κάνει καμία εντύπωση ούτε με εκπλήσσει. Ας το.πω πολυ ωμά. Αυτή η χώρα είναι φτιαγμένη με φαλλοκρατία και με ένα σύστημα που οι γυναίκες δεν θα βρουν ποτέ το δίκιο τις. Τρία χρόνια πιέζω στα σοσιαλ και ζητάω από γνωστές γυναίκες πολιτικούς, δημοσιογράφους, αθλήτριες και καλλιτέχνες να ανοίξει τελικά η κουβέντα για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση. Στο Twitter δεν είχα καμία, μα καμία ανταπόκριση αν και προσπαθούσα να προτείνω να ψάξουν και να κάνουν ρεπορτάζ για #metoo εδώ, που βέβαια δεν έγινε ποτέ. Τώρα όμως μια από την άλλη από τις γυναίκες που τότε πλησίασα, κάνουν jump in the bandwagon, σχολιάζουν και ανοίγουν συζήτηση, διότι τότε θα ήταν πολύ νωρίς και τώρα μόνο φαίνεται, ότι δεν χρειάζεται πια να φοβούνται. Δυστυχώς αυτή είναι η αληθινή κατάσταση. Ο φόβος καθοδηγεί στην σιωπή.
Η Σοφία έκανε αυτό που έπρεπε. Είχε τελικά την τόλμη να μιλήσει για αυτό που της είχε συμβεί. Και καλά έκανε. Αξίζει το απόλυτο σεβασμό μας. Δεν είναι μόνο αθλητικό το θέμα, το πρόβλημα βλέπω από μακριά σε εταιρείες, στην καθημερινή ζωή. Ας ανοίξουμε τα μάτια μας και να σπάσουμε την σιωπή.

Μαίρη Φουρναράκη

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement