Υποτροφίες για μεταλυκειακή εκπαίδευση από τον Δήμο 3Β

Υποτροφίες για μεταλυκειακή εκπαίδευση από τον Δήμο 3Β

Υποτροφίες σπουδών σε νέους και νέες της πόλης προσφέρει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΛΦΑ για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προσφέρονται 4 υποτροφίες σπουδών για δίδακτρα σε απόφοιτους Λυκείων, στην ειδικότητα που εκείνοι θα επιλέξουν, σε οποιοδήποτε παράρτημα των εκπαιδευτικών κέντρων σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη. Οι δύο υποτροφίες στο κέντρο διά βίου μάθησης «ΑΛΦΑ Studies» είναι πλήρους φοίτησης, ενώ οι δύο υποτροφίες στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ αφορούν στο 1ο έτος σπουδών.

Η επιλογή των υποτρόφων θα πραγματοποιηθεί αξιοκρατικά και αποκλειστικά με βάση κοινωνικά, οικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια (επιδόσεις στο Λύκειο) με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε νέους του Δήμου που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, να αποκτήσουν εφόδια για το μέλλον και την επαγγελματική εξειδίκευση που επιθυμούν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τα δικαιολογητικά τους και την σχετική αίτηση στο email info@vvv.gov.gr έως και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020. Επίσης μπορούν να καλούν στο 213-2020134 για τυχόν απορίες.

Οι υποτροφίες αφορούν αποκλειστικά στο ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021.

Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε ειδικότητα/πρόγραμμα σπουδών τους ενδιαφέρει, μεταξύ των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων
σπουδών που παρέχονται από τους φορείς: ΙΕΚ ΑΛΦΑ και Κ.Δ.Β. Μ. 2 «ΑΛΦΑ Studies».

Από τη διαδικασία αξιολόγησης και απόδοσης υποτροφιών εξαιρούνται ήδη εγγεγραμμένοι ή/ και ενεργοί σπουδαστές στους προαναφερθέντες εκπαιδευτικούς φορείς.

Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν σε οποιοδήποτε παράρτημα των προαναφερθέντων φορέων τους εξυπηρετεί – σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη.