Υπουργείο Παιδείας: 54 αντισηπτικά στα σχολεία Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης

Υπουργείο Παιδείας: 54 αντισηπτικά στα σχολεία Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης

Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας ενισχύει υλικά τη δημόσια εκπαίδευση ώστε τα σχολεία να επανέλθουν σταδιακά στην κανονικότητα, με την αρμόζουσα προσοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στα μέτρα ατομικής προφύλαξης.

Είναι να απορεί κανείς λοιπόν με την απόφαση που υπογράφει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία εξειδικεύει ανά Δήμο και σχολείο πόσα μπουκάλια αντισηπτικού υγρού αποστέλλει για το σκοπό αυτό.

Για τα 5 Λύκεια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που πρόκειται να ανοίξουν πρώτα, το υπουργείο Παιδείας αποστέλλει όλες κι όλες πενήντα τέσσερις (54) φιάλες του 1 λίτρου. Το 1ο Λύκειο Βούλας θα λάβει 14, το ΕΠΑΛ Βάρης 8, το 2ο Λύκειο Βούλας και το Λύκειο Βάρης από 12 και το Λύκειο Βουλιαγμένης 8 αντισηπτικά.

Παρόλο που οι ποσότητες αυτές μοιάζουν με …αντισηπτική σταγόνα μπροστά στον ωκεανό των αναγκών, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος έκανε λόγο σε επιστολή της στις 5 Μαΐου προς τους Δήμους για “πρώτη σημαντική ποσότητα αντισηπτικών”, κάτι που αναπαράχθηκε και στα μέσα ενημέρωσης, δίνοντας τελικά μια πραγματικά στρεβλή άποψη για την πραγματική διάσταση της βοήθειας της κυβέρνησης προς τους Δήμους για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω φόβων εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα πάντως με στελέχη της δημοτικής αρχής Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει ήδη παραγγελθεί ποσότητα 2.000 φιαλών αντισηπτικού υγρού που θα καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολικών συγκροτημάτων.

Για την ιστορία, το υπουργείο Παιδείας προμηθεύτηκε συνολικά 25.893 φιάλες για όλη τη χώρα προς 5,3 ευρώ η μία από την εταιρεία Παπουτσάνης ΑΒΕΕ.