Ζωή Χριστοδούλου Χατζηστεφάνου: Κέντρο της Βούλας, ο άνθρωπος

Ζωή Χριστοδούλου Χατζηστεφάνου: Κέντρο της Βούλας, ο άνθρωπος

Μια νέα προσέγγιση στην αυτοδιοίκηση, ανθρωποκεντρική και προσγειωμένη, εκπροσωπεί η Ζωή Χριστοδούλου Χατζηστεφάνου, υποψήφια για το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βούλας, με την παράταξη “Πόλη για να ζεις” του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. 

“Ο απόλυτος σεβασμός στις ανάγκες της πόλης και των συνανθρώπων μου είναι η απαράβατη αρχή μου”, τονίζει μιλώντας στο 3vita.gr. “Είναι επιλογή ζωής για μένα η προσφορά στο σύνολο για να ξεπεράσουμε οτιδήποτε παλιό και να φτάσουμε στο νέο, με δράση, χαμόγελο και αισιοδοξία” προσθέτει, σχολιάζοντας την απόφασή της να κατέλθει στον εκλογικό στίβο.

Η Ζωή Χριστοδούλου φέρει ένα “βαρύ” όνομα για την τοπική κοινωνία της Βούλας, καθώς υπήρξε η σύζυγος του πολύ αγαπητού αντιδημάρχου Φιλάρετου Χατζηστεφάνου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, ωστόσο δεν ετεροκαθορίζεται από αυτό.

“Η ενασχόληση με τα κοινά ήταν πράγματι στην καθημερινότητά μου λόγω του Φιλάρετου εδώ και πολλά χρόνια”, εξηγεί, όμως οι λόγοι που την ώθησαν να ζητήσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών της δεν εξαντλούνται στο να συνεχίσει το δικό του όραμα για την περιοχή. “Καταλαβαίνω την τοπική πολιτική σαν μια γέφυρα που ενώνει και όχι σαν ποτάμι που διαχωρίζει. Και παράλληλα πιστεύω ότι δεν πρέπει να κρύβεσαι, αλλά να διατυπώνεις τη γνώμη σου, να διαφωνείς και να ενώνεσαι με την άλλη άποψη σε μια νέα σύνθεση”.

Όσο για την επιλογή της στο πρόσωπο του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ήταν μάλλον …μονόδρομος: “Ο Γρηγόρης ήταν και είναι ο εμπνευστής μου. Έχω ως πρότυπο το πάθος και την ακεραιότητά του. Και αν συνδράμω κι εγώ με τις δυνάμεις μου σε αυτή την προσπάθειά του είναι επειδή πιστεύω σε μια Πόλη για να Ζεις, με σεβασμό στις αξίες και τον συνάνθρωπο μας”.