Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Χαιρετισμός της προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στο Athens Pride (βίντεο)

Την επόμενη φορά πρέπει η πορεία του Athens Pride να περάσει και… μέσα από τη Βουλή κάλεσε τους οργανωτές του φεστιβάλ γκέι υπερηφάνειας η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε αντίθεση με την αυστηρή εικόνα που δείχνει στη Βουλή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο φεστιβάλ ήταν χαλαρή και όλο χαμόγελα και γλύκες. Πλήθος κόσμου έσπευσε να την αγκαλιάσει και να ζητήσει να βγάλει μια αναμνηστική φωτογραφία “σέλφι” μαζί της.

gaylfie

 

 

Εκτός της Ζωής στο φεστιβάλ βρέθηκαν ο Σταύρος Θεοδωράκης, η Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης. Οι πρεσβείες 13 χωρών στην Ελλάδα με κοινή δήλωσή τους στηρίζουν την «Παρέλαση Υπερηφάνειας» της Αθήνας (Athens Pride) που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Οι πρεσβευτές των χωρών αυτών έδωσαν το παρών στο φεστιβάλ. Πρόκειται για τις πρεσβείες της Αυστραλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιρλανδίας, του Ισραήλ, του Καναδά, των Κάτω Χωρών, της Νορβηγίας, της Φιλανδίας και της Σουηδίας.

«Μαζί με τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών, οι χώρες μας συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης του στιγματισμού και της παραβιάσης των δικαιωμάτων του ατόμου, που αφορούν στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του φύλου», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική πρεσβεία, προσθέτοντας ότι «οι ξένες πρεσβείες στην Ελλάδα συνεργάζονται στενά με τους οργανισμούς και τις ενώσεις ΛΟΑΤ τις οποίες και υποστηρίζουν».

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement