Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης οι όροι παραχώρησης των ακτών

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 στις 8 μ.μ. συνέρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προκειμένου -μεταξύ άλλων θεμάτων- να εγκρίνει τους όρους της παραχώρησης από την ΕΤΑΔ των παραλιακών ακινήτων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, η ΕΤΑΔ παραχωρεί το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης στα παρακάτω ακίνητα: 

  • Κάμπινγκ Βούλας
  • Έκταση μεταξύ οργανωμένης ακτής Α’ πλαζ Βούλας και Δημαρχείου Βούλας
  • Ακτή Β’ Βούλας
  • Τμήματα αιγιαλού και παραλίας στη Βουλιαγμένη εμβαδού 42.129 τμ
  • Έκταση στη Βάρκιζα δυτικά της οργανωμένης ακτής
  • Έκταση στη Βάρκιζα ανατολικά της οργανωμένης ακτής 

Σύμφωνα με το Μνημόνιο της παραχώρησης (δείτε το ολόκληρο εδώ) η παραχώρηση συμφωνείται για 15 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα 5 έτη.

Η παραχώρηση δίνεται με τον όρο να αποδίδει ο Δήμος στο Δημόσιο κάθε χρόνο το 20,75% των ακαθάριστων εσόδων από κάθε εκμετάλλευση των ακτών.

Όμως, συμφωνείται και ελάχιστο εγγυημένο ετήσιο αντάλλαγμα. Συνολικά το ποσό αυτό ανέρχεται σε 295.500 ευρώ το χρόνο για όλα τα ακίνητα, το οποίο προσαυξάνεται κάθε χρόνο ανάλογα με τον πληθωρισμό.

Αναλυτικά: 45.000 ευρώ για το Κάμπινγκ Βούλας, 79.000 ευρώ για την έκταση μεταξύ οργανωμένης ακτής Α’ πλαζ Βούλας και Δημαρχείου Βούλας, 90.000 ευρώ για την Ακτή Β’ Βούλας, 25.000 ευρώ για τα Τμήματα αιγιαλού και παραλίας στη Βουλιαγμένη, 5.000 ευρώ για την Έκταση στη Βάρκιζα δυτικά της οργανωμένης ακτής και 51.500 ευρώ για την Έκταση στη Βάρκιζα ανατολικά της οργανωμένης ακτής.

Από το “ενοίκιο” αυτό απαλάσσονται για μια περίοδο χάριτος ενός χρόνου το κάμπινγκ Βούλας, η Β’ πλαζ Βούλας και η ανατολική παραλία της Βάρκιζας.

Επίσης, οι δαπάνες για τα έργα ανάπλασης και οι δαπάνες φύλαξης των ακτών θα προσμετρώνται στο αντάλλαγμα που υποχρεούται να καταβάλλει ο Δήμος.

Τέλος, η υπογραφή της συμφωνίας συνεπάγεται την παραίτηση του Δήμου σε μια σειρά αξιώσεις του, όπως η προσφυγή στο ΣτΕ που έκανε η διοίκηση Κωνσταντέλλου για τη μεταβίβαση των ακτών στο ΤΑΙΠΕΔ και για τις αξιώσεις του έναντι των Απολλώνιων Ακτών για τα μισθώματα της κλειστής Β’ πλαζ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας