Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλα

Σύλλογος Τριλογία: Δέκα μεγάλες εκπλήξεις στη σκηνή της Βούλας (photos)

Ήταν θέατρο και όχι απλώς μια θεατρική παράσταση. 

Οι “10 μικροί νέγροι”, η θεατρική διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος της Άγκαθα Κρίστι που ανέβασε η θεατρική ομάδα της Τριλογίας και ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Λυκείου Βούλας στην αίθουσα “Ιωνία” στη Βούλα το Σάββατο 30 Μαρτίου, ξεπέρασαν τις προσδοκίες ακόμη και για όσους έχουν συνηθίσει στις καλές εμφανίσεις της έμπειρης ομάδας.

Ένα έργο ατμοσφαιρικό, σε μια διαφορετική εποχή, με όλη τη δράση να εκτυλίσσεται σε ένα δωμάτιο. Οι απαιτήσεις για τους νεαρούς ηθοποιούς ήταν μεγάλες καθώς άφηναν τα ασφαλή νερά της σύγχρονης κωμωδίας που ήταν η τελευταία τους παράσταση (“Ο Ηλίας του 16ου“).

Ερμηνείες δουλεμένες και ρόλοι ταιριαστοί στις φυσιογνωμίες των ηθοποιών, κατάφεραν να περάσουν σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα την αγωνία για τη συνέχεια, το φόβο της επόμενης σκηνής, ακόμη και την ιδεολογία περασμένων χρόνων και χωρών, στην προσπάθεια να απαντηθεί το βασικό ερώτημα της παραδοσιακής αστυνομικής λογοτεχνίας “whodunit” (δηλ. “ποιος-το-έκανε”).

Οπωσδήποτε τα κουστούμια (που άλλαζαν σε κάθε σκηνή), τα σκηνικά και η μουσική έπαιξαν έναν καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία του κατάλληλου δραματικού κλίματος ώστε η προσοχή να εστιάζει στη δυνατή στιχομυθία και τη σωματική αλληλεπίδραση των ηθοποιών που παρήγαγε από μόνη της ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Η ομάδα της Τριλογίας συνεχίζει μια μεγάλη μαθητική θεατρική παράδοση στη Βούλα, όπου με βάση το 2ο Λύκειο της πόλης απόφοιτοι και μαθητές (σε αναλογία 50/50 στη συγκεκριμένη παράσταση) καλλιεργούν τον πολιτισμό στην πιο εξευγενισμένη του μορφή.

Πέρα από την απόλαυση που προσφέρει σε εκατοντάδες θεατές μια βραδιά θεάτρου, το πρότυπο διασκέδασης και εξωδιδακτικής δραστηριότητας που προωθείται από την ομάδα και τους γονείς είναι από μόνο του μια πολύτιμη προσφορά. Ειδικά όταν το θέατρο στην καλύτερη περίπτωση θεωρείται μια έξοδος για λίγους και στη χειρότερη συνώνυμο της σεφερλικής επιθεώρησης, η παραγωγή πολιτισμού από τους μικρούς ηθοποιούς της Βούλας αποτελεί μια πολύ σημαντική εστία.

Στους 10 μικρούς νέγρους έπαιξαν: Δήμητρα Μανουσάκη, Konrad Marciniak, Στέφανος Κιρμίζογλου, Αντιγόνη Μακρή, Αριστοφάνης Μαρκέτος, Χρυσούλα Γεωργιλά, Γρηγόρης Ραγκούσης, Έμμα Καρυδάκη, Γιόχαν Κωτσολλάρης, Κωνσταντίνος Κονταρίνης. Η “φωνή” ήταν του Πέτρου Μακρή.

Τη σκηνοθεσία είχαν η Αντιγόνη Μακρή και ο Δημήτρης Αγοράς. Τη μετάφραση του κειμένου και τη διασκευή του σεναρίου επιμελήθηκε η Αντιγόνη Μακρή που μαζί με την Αγγελίνα Αυλωνίτη έκαναν επίσης τις ενδυματολογικές επιλογές. Τον ήχο και τα φώτα χειρίστηκε η Έλενα Τσαβλίρη.

Ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Λυκείου Βούλας έκανε όλα τα υπόλοιπα (που δεν είναι λίγα) για την οργάνωση της παραγωγής, μεταξύ των οποίων και αυτό το εξαιρετικό τρέιλερ:

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο ΟΑΠΠΑ φρόντισαν να γίνει μια ακόμα παράσταση των Δέκα Μικρών Νέγρων, το Σάββατο 6 Απριλίου, ώρα 8 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης (Άττιδος 7).

Δημήτρης Αγοράς

Αντιγόνη Μακρή

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Μαρία Μπραϊμνιώτη, Νίκος Ψαλλίδας, Λυδία Αργυροπούλου, Θάνος Ματόπουλος και Μίμα Νικηφοράκη στην αίθουσα “Ιωνία”, πιο γεμάτη από ποτέ

Ανδρέας Τσαβλίρης, Πέτρος Γεωργιλάς και Δημήτρης Αγοράς

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement