Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλιαγμενη

Βουλιαγμένη: Ξεκινά η διανομή του βιολογικού εδαφοβελτιωτικού Vita Green

Η στιγμή της ανταπόδοσης για μήνες προσπαθειών στην κατεύθυνση της ανακύκλωσης και των μηδενικών αποβλήτων έφτασε στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

Το υψηλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικό υλικό για κήπους Vita Green, που παρήχθη από τα πράσινα απόβλητα του Δήμου σε συνδυασμό με τα υπολείμματα τροφών που συλλέχθηκαν στους καφέ κάδους ξεκινά να διατίθεται στους δημότες δωρεάν.

Από την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη και ώρες 17.15 έως 20.00 στο Δημοτικό Φυτώριο της Βουλιαγμένης (Ακτής και Θέτιδος, Καβούρι) οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα νέα σακιά.

Όπως επισημαίνει ο Δήμος σε σχετική του ανακοίνωση, άμεσα θα το προμηθεύονται “όσοι δημότες ή επαγγελματίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχουν καταγραφεί και ανταποκριθεί σε αποστολή των αποτελεσμάτων και των παρατηρήσεών τους αλλά και όσοι συμμετέχουν στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαλογή στην Πηγή στα Πηγαδάκια Βούλας και στο πρόγραμμα καφέ κάδων στη Βουλιαγμένη και στη Μηλαδέζα Βάρης” ενώ “παράλληλα, όσοι νέοι χρήστες ενδιαφέρονται να προμηθευτούν το εδαφοβελτιωτικό, παρακαλούνται να προσέλθουν κατά τις προαναφερόμενες ώρες και μέρες στο Δημοτικό Φυτώριο να το προμηθευτούν με την δήλωση των στοιχείων τους και την παραλαβή των σχετικών οδηγιών”.

Ο επιστημονικός συνεργάτης του προγράμματος, Δρ Γκίκας (Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών) θα βρίσκεται στο Δημοτικό Φυτώριο για να παρέχει τεχνική υποστήριξη και να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τυχόν απορίες.

Το Vita Green παράγεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Watt ΑΕ και έχει λάβει το σχετικό πιστοποιητικό από τον οργανισμό ΔΗΩ για χρήση στη βιολογική γεωργία.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement