Ανακαινίζουμε το μικρό μας σπίτι

Ανακαινίζουμε το μικρό μας σπίτι

Η ανακαίνιση σπιτιού στην Αθήνα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Έχει δυσκολίες αντικειμενικές όπως το πού θα μπορέσει να σταματήσει το φορτηγό με τα νέα μας έπιπλα και πώς θα μεταφερθούν στο διαμέρισμά μας.

Ειδικά αν το διαμέρισμά μας είναι μικρό, οι δυσκολίες είναι κάπως μεγαλύτερες. Ωστόσο, η ανακαίνιση σπιτιού στην Αθήνα είναι μια πολύ ευχάριστη διαδικασία, αφού προσθέτει χρώμα στην καθημερινότητά μας.

Πώς διακοσμούμε ένα μικρό σπίτι;

  • Κάντε όμορφη την είσοδο: Γνωρίζετε φυσικά πως η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μετράει. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε στο χολ σας, όσο μικρό κι αν είναι αυτό, είναι ένα τραπεζάκι, μια συρταριέρα ή και ένα όμορφο ραφάκι για να ακουμπάτε σε αυτό τα μικροαντικείμενά σας, όπως είναι τα κλειδιά, η τσάντα και ό,τι άλλο βγάζετε με το που μπαίνετε στο σπίτι σας. Βάλτε ένα όμορφο τραπεζάκι στο χολ σας και διακοσμήστε το με ένα πορτατίφ και άλλα αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν το γούστο σας. Επίσης, μπορείτε να βάψετε και τους τοίχους του χολ σας με ένα ιδιαίτερο χρώμα ή να βάλετε μια όμορφη ταπετσαρία που θα εντυπωσιάζει όποιον μπαίνει στο σπίτι σας.
  • Δημιουργήστε αντιθέσεις: Μιας και το σπίτι σας είναι αρκετά μικρό, καλό θα είναι να δημιουργήσετε αντιθέσεις, έτσι ώστε όποιος μπαίνει σε αυτό να αισθάνεται ότι μπαίνει σε διαφορετικό δωμάτιο καθώς μετακινείται στο χώρο. Το ίδιο σημαντικό είναι να αισθάνεστε κι εσείς έτσι. Μπορείτε, για παράδειγμα, να βάψετε έντονο κίτρινο τη μια πλευρά του δωματίου και απαλό γαλάζιο την άλλη. Επιπλέον μπορείτε να βάλετε και διαφορετικά prints στον κάθε χώρο για να ξεχωρίζουν. Βάλτε, για παράδειγμα, ρίγα στη μια πλευρά και πουά ή φλοράλ στην άλλη. Το χρώμα είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε αντιθέσεις στο σπίτι σας.
  • Φτιάξτε μια όμορφη τραπεζαρία: Εφόσον το σπίτι σας δεν έχει ξεχωριστό δωμάτιο για να το κάνετε τραπεζαρία, μπορείτε μόνοι σας να δημιουργήσετε μια στο σαλόνι ή την κουζίνα σας. Μελετήστε τον χώρο και δείτε που θα ταίριαζε ένα όμορφο τραπεζάκι για να τρώτε εσείς και οι φίλοι σας. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καλή διάθεση. Αν υπάρχει αυτή, όλα τα άλλα γίνονται.
  • Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά: Ο καλύτερος τρόπος για να είναι πάντα όμορφο το μικρό σπιτικό σας είναι να το έχετε καθαρό και περιποιημένο. Η ακαταστασία δεν βοηθάει καθόλου στα μικρά σπίτια και η αλήθεια είναι πως ένα πράγμα να μην μαζέψετε αμέσως ένα μικρό σπίτι δείχνει ακατάστατο.

Έτσι η ανακαίνιση σπιτιού στην Αθήνα γίνεται εύκολη και πολύ διασκεδαστική διαδικασία, ενώ αυτές είναι λίγες μόνο συμβουλές που θα μεταμορφώσουν το σπίτι σας. Μπορείτε να πάρετε ακόμα πολλές ιδέες μέσα από τα περιοδικά και το διαδίκτυο και να απογειώσετε τη διακόσμηση του μικρού σας διαμερίσματος.