Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Αντιδήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ο Νίκος Βάσης

Ορίστηκε παράλληλα πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής

Νίκος Βάσης

Σημαντικές αρμοδιότητες έλαβε από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο ο πρωτεύσας στις εκλογές του Οκτωβρίου δημοτικός σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Νίκος Βάσης. Με απόφαση Δημάρχου ορίστηκε αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών αλλά και πρόεδρος της νέας Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου.

Λόγοι εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου και των υπηρεσιών επέβαλαν στον Δήμαρχο να προτάξει τον ορισμό του Νίκου Βάση ως αντιδημάρχου, δεδομένου ότι προοριζόταν να αναλάβει την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής. Η νέα Επιτροπή ήδη συνεδρίασε αφού από τις εργασίες της θα πρέπει πλέον να συζητούνται και να ψηφίζονται όλες οι εισηγήσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο, αντικαθιστώντας τα παλιά όργανα Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Εκτελεστική Επιτροπή.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής ψηφίστηκε ως αντιπρόεδρός της η σύμβουλος της παράταξης Δαβάκη, Ιωάννα Δόγκα (κατά τη νομοθεσία η θέση αντιπροέδρου καταλαμβάνεται υποχρεωτικά από σύμβουλο της αντιπολίτευσης). Στη φανερή ψηφοφορία που έγινε, η Ιωάννα Δόγκα έλαβε 7 θετικές ψήφους (της ίδιας καθώς και των μελών της πλειοψηφούσας παράταξης) από τα 9 μέλη, με τον Βαγγέλη Σερίφη και την Κλαίρη Σαραντάκου να ψηφίζουν “λευκό”.

Η θητεία του Νίκου Βάση ως αντιδημάρχου προορίζεται να λήξει τον Ιούνιο του 2025. Παράλληλα, ορίστηκε “αρμόδιος για την παρακολούθηση και υλοποίηση των προτύπων προγραμμάτων Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου”, ενώ έχει εξουσιοδότηση να τελεί πολιτικούς γάμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δημοτική αρχή, ο ορισμός των υπόλοιπων αντιδημάρχων αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Τα νέα χαρτοφυλάκια θα ακολουθούν, όπως τονίζουν πηγές της διοίκησης, το νέο οργανόγραμμα του Δήμου (“Οργανισμός”).

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement