Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Απολογισμό με …εξαγγελίες έκανε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Η εξασφάλιση οικοπέδου για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου Λυκείου Βούλας και η δημιουργία γεωγραφικού ψηφιακού συστήματος πληροφοριών για τις τρεις πόλεις ήταν οι εξαγγελίες που έδωσαν τον τόνο στη σημερινή εκδήλωση Απολογισμού του πρώτου έτους για τη δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μίλησε στη γεμάτη από δημότες μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Divani στο Καβούρι, παρουσιάζοντας το έργο της διοίκησης αλλά και τις προσεχείς πρωτοβουλίες του.

Το σημείο που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν η ανάγνωση από τον Δήμαρχο της απόφασης του ΔΣ του ΣΑΑΚ Βούλας με την οποία ανακοίνωσε την παραχώρηση στον Δήμο οικοπέδου 8,5 στρεμμάτων στην οδό Σπετσών για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου Λυκείου.

Στον τομέα της παιδείας έγινε και μια ακόμη σημαντική ανακοίνωση, αυτή της εξασφάλισης χώρου από το Κληροδότημα Μποτόπουλου για τη στέγαση του ταλαιπωρημένου 6ου Νηπιαγωγείου Βούλας.

Η αρχή του απολογισμού έγινε με αναφορά στην ψηφιακή εφαρμογή ειδοποίησης των υπηρεσιών από τους δημότες Novoville (περισσότερα εδώ) αλλά και την υπό προετοιμασία ακόμη εφαρμογή GIS του Δήμου, μια ολοκληρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα πληροφοριών.

Η ομιλία του Δημάρχου ήταν μάλλον ετεροβαρής, καθώς μαζί με σημαντικά γεγονότα που θα είχαν περίοπτη θέση σε κάθε εκδήλωση απολογισμού, όπως το Κύπελλο Καστελλόριζο, την ιστιοπλοϊκή δηλαδή διοργάνωση του Δήμου στο ακρητικό νησί ή την πολυεπίπεδη προσφορά της Κοινωνικής Υπηρεσίας και τις πολιτιστικές δράσεις του ΟΑΠΠΑ αναφέρθηκαν στην ίδια έκταση θέματα διαχείρισης της καθημερινότητας, όπως ο καθαρισμός των πεζοδρομίων, η αλλαγή των δημοτικών λαμπτήρων και ο …ορισμός των αντιδημάρχων.

Σημαντική ήταν η αναφορά του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στην υπόθεση της Υδρούσας που σφραγίστηκε “με τη στήριξη της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ για την οικονομική ευρωστία του Δήμου, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το ταμείο αυξήθηκε κατά περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, αναφέρθηκαν (ως πεπραγμένα;) ζητήματα που βρίσκονται ακόμη και σήμερα σε εκκρεμότητα, όπως το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βάρης και η δικαστική διαμάχη με τη ΜΕΕΚΒ.

Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι αρεστοί” ήταν μια φράση κλειδί στην ομιλία του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, που έκλεισε όπως άρχισε, υπό την υπόκρουση του τραγουδιού του Φίλιππου Πλιάτσικα “Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα” (θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα), μια προσωπική επιλογή του δημάρχου, όπως μάθαμε.

Παρουσίες

Το “παρών” στον απολογισμό της Πόλης για να Ζεις έδωσαν οι δήμαρχοι των όμορων Δήμων, δηλ. ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σοφρώνης και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Το τεστ συσπείρωσης το πέρασε με άριστα η παράταξη του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, με τα στελέχη της σε απαρτία.

Από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου στην εκδήλωση παρέστησαν ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Σπύρος Βαλάτας, αλλά και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Βάρης, Φαίδων Φιορέντζης (αμφότεροι από την παράταξη Δαβάκη).

Πρώην υποψήφιοι της Ανεξάρτητης Κίνησης του Σπύρου Πανά ήταν επίσης εκεί, ορισμένοι εκ των οποίων διαθέτουν βέβαια και μια θεσμική ιδιότητα: Ο Πέτρος Θανόπουλος (πρόεδρος του Συνδέσμου Ηπειρωτών Νοτίων Προαστίων), ο Χρήστος Ριφιώτης (πρόεδρος του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης), ο Γιάννης Σκουμπούρης, ο Νίκος Νανούρης, η Τίνα Κουτρουβίδη και ο Ανδρέας Αγγελιδάκης. Επίσης, τον απολογισμό παρακολούθησε ο Συντονιστής των ΑΝΕΛ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (και υποψήφιος της παράταξης Δαβάκη) Αντώνης Ζαγοριανός.

IMG_2846

 

IMG_2834

IMG_2831 copy

IMG_2907

IMG_2904

IMG_2896

IMG_2815

 

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας