Η Αττική φλέγεται και η Πολιτική Προστασία των 3Β ...πέρα βρέχει

Η Αττική φλέγεται και η Πολιτική Προστασία των 3Β …πέρα βρέχει

Σήμερα, Πέμπτη, ήταν για την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας η 11η μέρα με Κατηγορία Κινδύνου 4 στην Αττική.

Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος πυρκαγιών στην Αττική θεωρήθηκε πολύ υψηλός, μια πρόβλεψη που άλλωστε επιβεβαιώθηκε δυστυχώς με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο κοντινό Λαγονήσι, για την κατάσβεση της οποίας ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έστειλε προς συνδρομή 4 οχήματά του.

Κι όμως, αντί η Πολιτική Προστασία του Δήμου των 3Β να βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, είχαν άλλα σχέδια για τους μόνιμους υπαλλήλους του Δήμου που στελεχώνουν την υπηρεσία.

Τους έστειλαν να καθαρίσουν τους περιβόλους των εκκλησιών στη Βούλα!

Ο κ. Σωτηρόπουλος, που δεν είναι πλέον αντιδήμαρχος Καθαριότητας, δίνει με την έγκριση του δημάρχου εντολή στους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας να αφήσουν το πόστο τους, να πάρουν τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας και να αδειάσουν το νερό στις πλάκες των εκκλησιών, μία ημέρα τόσο επικίνδυνη όσο η σημερινή.

Προφανώς, όλοι οι δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη ήταν τόσο καθαροί, που μπορούσε να γίνει και μια εξυπηρέτηση στη Μητρόπολη σε βάρος της επιφυλακής για τις φωτιές.

Ο ίδιος άνθρωπος λίγα 24ωρα νωρίτερα, είχε προτείνει στα σοβαρά στο Facebook να προταθεί η Πολιτική Προστασία του Δήμου των 3Β στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για την ετοιμότητά της.

Αβάσταχτη ελαφρότητα; Προσωπική ατζέντα;

Ένα στέλεχος της δημοτικής διοίκησης διαχειρίζεται κατά τρόπο εμφανώς αυθαίρετο πόρους και προσωπικό του Δήμου και περιμένει (ή μάλλον λαμβάνει) τα συγχαρητήρια του Δημάρχου και της αυλής του.

Ας ελπίσουμε να μην έρθει ποτέ η ώρα που θα μετανιώσουν πικρά γι’ αυτήν τους τη λάθος επιλογή.

Δείτε το χάρτη επικινδυνότητας της Πολιτικής Προστασίας για σήμερα:

Δείτε ακόμη:

Πλένουν δρόμους των 3Β πυροσβεστικά οχήματα κατά την αντιπυρική περίοδο