Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Διέγραψε τη χρυσαυγίτισσα ο Δημήτρης Δαβάκης

Υγιή αντανακλαστικά επέδειξε τελικά ο συνδυασμός Κύμα Ενωμένων Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης απέναντι στην υποψήφιά του που εκδηλώθηκε πολιτικά ως υποψήφια της Χρυσής Αυγής στις προσεχείς εκλογές. 

Η δημοτική παράταξη του Δημήτρη Δαβάκη πέρασε κάποια 24ωρα αμηχανίας που ακολούθησε την αποκάλυψη της υποψηφιότητας, κατά τα οποία τα στελέχη της προσπαθούσαν με παρεμβάσεις τους στα social media να δικαιολογήσουν τα …αδικαιολόγητα και στην πραγματικότητα υποστήριξαν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα υποτίθεται νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα και ότι η συστράτευση μαζί της είναι δήθεν κάποια άσκηση δημοκρατικού δικαιώματος.

Ευτυχώς, τα πράγματα έβαλε στη θέση τους ο ίδιος ο Δημήτρης Δαβάκης την Πέμπτη 20 Ιουνίου με ανακοίνωση η οποία μετά από πολλές λεκτικές περιστροφές και ευγενικές, στρογγυλεμένες τοποθετήσεις, επί της ουσίας έθεσε την Ανθή Πριοβόλου εκτός της παράταξης.

Από την περιττά βερμπαλιστική ανακοίνωση, κρατάμε τη θέση ότι ζητήθηκε η οικειοθελής αποχώρηση της Πριοβόλου από την παράταξη “επειδή το πολιτικό στίγμα που προσπαθεί να προσδώσει με την κάθοδό της στις εθνικές εκλογές αντίκειται στην ελεύθερη άποψη, στην ανεξαρτησία και δημοκρατικότητα του συνδυασμού μας”, καθώς και την ακροτελεύτια φράση “είμαστε υποχρεωμένοι να διαχωρίσουμε τη θέση μας από την κα  Πριοβόλου και από τις πολιτικές της θέσεις”, οι οποίες πάντως ποτέ δεν ονοματίζονται ως ταυτόσημες με αυτές της Χρυσής Αυγής.

Στη μεγάλη συζήτηση που άνοιξε – τουλάχιστον διαδικτυακά – η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, υποστηρίχθηκε πολλές φορές το “ατομικό δικαίωμα” της πολιτικής επιλογής, ενώ κάποιοι έφτασαν στο σημείο να θεωρούν λεπτομέρεια το ναζιστικό και ολοκληρωτικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, μπροστά στις φιλοζωικές ευαισθησίες της υποψήφιας του ακροδεξιού κόμματος που δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση, μετά από πολυάριθμα βίαια περιστατικά και βέβαια μία δολοφονία.

Σύντομα, η ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής θα καταρρίψει τον νόμιμο μανδύα που καλύπτει την οργάνωση των μαχαιροβγαλτών και ο οποίος ακόμη φαίνεται ότι θαμπώνει την κρίση αρκετών.

Ωστόσο, είναι απορίας άξιο πώς συναντούν ακόμη κοινωνική αποδοχή πρόσωπα που είτε αποτελούν οι ίδιοι νοσταλγοί των κρεματορίων, είτε ταυτίζονται με τους οπαδούς του πιο αποκρουστικού πολιτικού συστήματος που γέννησε ποτέ η ανθρώπινη ιστορία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας