Έκθετος ο Κωνσταντέλλος για το ράλλυ στο δάσος

Έκθετος ο Κωνσταντέλλος για το ράλλυ στο δάσος

Καμία επί της ουσίας απάντηση δεν έδωσε ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όταν κλήθηκε να απαντήσει για το πόσο νόμιμη και με την κατάλληλη άδεια ήταν η εκδήλωση αγώνα μηχανοδήγησης με ιστορικά αυτοκίνητα που συνδιοργάνωσε ο Δήμος την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στο δάσος του Πανοράματος.

Το θέμα έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης ο Δημοσθένης Δόγκας, τονίζοντας ότι σύμφωνα με το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα που προστατεύει τον Υμηττό, το 187/16-6-2011, σε όλες τις ζώνες του βουνού “απαγορεύεται ο μηχανοκίνητος αθλητισμός” (άρθρο 8 παράγραφος 2).

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης κάλεσε τον Δήμο να δώσει εξηγήσεις ως προς τη νομιμότητα της εκδήλωσης αλλά και ως προς την πρόκληση όπως είπε να διοργανωθεί η εκδήλωση αυτή την ημέρα που τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ακόμη, ο Δημοσθένης Δόγκας ζήτησε από τον δήμαρχο να προσκομίσει την άδεια που είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι έλαβε από το Δασαρχείο.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αντί απάντησης, προτίμησε να κάνει μια άνευ προηγουμένου προσωπική επίθεση στον Δημοσθένη Δόγκα, χαρακτηρίζοντας υποκριτικό το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον.

“Ήταν αγώνας δεξιοτεχνίας και όχι ταχύτητας” περιορίστηκε να εξηγήσει, ενώ πρόσθεσε ότι “δεν άκουσε κανένα παράπονο” και επίσης πως “του χρόνου θα ξαναγίνει”.  Άφησε να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν απαγορεύεται, ενώ δεν ανέφερε τίποτα περί άδειας του Δασαρχείου.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος συμμετείχε ως συνοδηγός στην εν λόγω εκδήλωση.

Edit: Μετά τη δημοσιοποίηση του άρθρου μας, ο Δήμαρχος προέβη σε ανακοίνωση με την οποία δημοσιοποίησε την άδεια που εξασφάλισε από το Δασαρχείο Πεντέλης η εν λόγω εκδήλωση.