Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

“Εντέλλεσθε” Κωνσταντέλλου για αναστολή έκδοσης νέων αδειών δόμησης με μπόνους

Με ευθύνη Δημάρχου εφαρμόζεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με προσωπική ευθύνη του Δημάρχου σταμάτησαν ήδη να εκδίδονται νέες άδειες δόμησης οι οποίες ζητούν τη χρήση άρθρων του ΝΟΚ που επιτρέπουν υπερβάσεις στη δόμηση στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Όπως ενημέρωση ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 3 Απριλίου, έχει δώσει σχετική εντολή στην Υπηρεσία Δόμησης.

Προηγήθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Μαρτίου, βάσει της οποίας υποβλήθηκε αίτημα προς τον υπουργό Περιβάλλοντος:

“για την μερική αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στον Δήμο μας μόνο σε όσες περιπτώσεις γίνεται χρήση των άρθρων 10 παρ. 1, 15 παρ. 8 και 19 παρ. 2 περ. α’ του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (Ν.Ο.Κ.) και ιδιαίτερα στην σωρευτική χρήση αυτών, (εξαιρουμένου του άρθρου 25 παρ.1 που αφορά την αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου) άρθρα που επιτρέπουν τη χορήγηση ευεργετημάτων ύψους για κτίρια τα οποία πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια που ορίζει ο Ν.Ο.Κ.. έως της έκδοσης της σχετικής με το ανωτέρω θέμα απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (Σ.τ.Ε)”.

Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος, η απόφαση αυτή προκάλεσε ένα ντόμινο ανάλογων αποφάσεων από άλλους δήμους και εξόργισε την ηγεσία του υπουργείου. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε στο σώμα ότι ανάλογα αιτήματα του Δήμου αγνοήθηκαν από την κυβέρνηση (“πήγαν για προσάναμμα” είπε συγκεκριμένα) αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αισιοδοξεί ότι θα γίνει δεκτή η γνωμοδοτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την προστασία της πόλης από το κύμα των αιτήσεων έκδοσης νέων αδειών δόμησης με μπόνους που αναμένεται να φτάσει στην Υπηρεσία Δόμησης, ενόψει της οριστικής έκδοσης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα, καθώς έχει ήδη εκδοθεί αρνητική κρίση του Ε’ Τμήματος και αναμένεται η οριστική απόφαση από την Ολομέλεια, η δημοτική αρχή αποφάσισε να λάβει πιο δραστικά μέτρα.

Ο Δήμαρχος εξέδωσε διπλή γραπτή εντολή προς την Υπηρεσία Δόμησης να αναστείλει την έκδοση νέων αδειών δόμησης με χρήση των συγκεκριμένων άρθρων του ΝΟΚ (διπλό “εντέλλεσθε”) που σημαίνει ότι αναλαμβάνει προσωπικά τη νομική ευθύνη για την εφαρμογή της απόφασης, απαλλάσσοντας τους υπαλλήλους που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να εκδώσουν κανονικά τις άδειες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών, στον Δήμο υπάρχουν πάνω από 1.000 άρτια αδόμητα οικόπεδα, εκ των οποίων τα 700 περίπου βρίσκονται στη Βούλα.


Δείτε περισσότερα για τη στάση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης:

Χρόνια πολλά, Μαίρη Φουρναράκη

Χρόνια πολλά, Λιάνα Σκουλάξενου

κλειδαράς Σπανός

Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement