Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Εξόργισε τους δημοτικούς υπαλλήλους η Κλαίρη Σαραντάκου

Καταγγέλλουν αυταρχική συμπεριφορά και απειλές

Κλαίρη Σαραντάκου

Πολύ κακή αρχή έκανε στα δημοτικά πράγματα η επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Κλαίρη Σαραντάκου. Πριν καν συμπληρωθεί μήνας από την ανάληψη των καθηκόντων της, οι εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν καταγγέλλοντας τη στάση της έναντί τους, ενώ η ίδια η Ομοσπονδία των υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) εξέδωσε ανακοίνωση καταγγελίας, απαιτώντας να ζητήσει συγγνώμη στους εργαζόμενους που απείλησε.

Το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες έχει να κάνει με τις απαιτήσεις που είχε η δημοτική σύμβουλος ως προς τον τρόπο που θα καταγράφονται οι απόψεις της στα πρακτικά συνεδριάσεων της Δημοτικής Επιτροπής στην οποία είναι μέλος. Καθώς ζήτησε να αλλάξει η δεδομένη για χρόνια πρακτική που ακολουθεί η γραμματεία του οργάνου, οι επιφυλάξεις της υπαλλήλου και της διεύθυνσης για το αν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημά της έφεραν την …οργή της. Τηλεφωνικά αλλά και γραπτώς απείλησε τους υπαλλήλους ότι θα τους κάνει μήνυση για παράβαση καθήκοντος και ότι θα κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον τους.

Το θέμα συζητήθηκε ακροθιγώς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24 Ιανουαρίου. Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία των προ ημερήσιας διάταξης ερωτήσεων και τοποθετήσεων, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αναφέρθηκε στο περιστατικό χωρίς να κατονομάσει την Κλαίρη Σαραντάκου, δηλώνοντας ότι “οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται να γίνονται σάκος του μποξ” και καλώντας όλους τους συμβούλους να περιορίζουν την πολιτική αντιπαράθεση στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί υπάλληλοι και η διοίκηση του Σωματείου τους, έτοιμοι να τοποθετηθούν, ωστόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Ψαλλίδας, δεν επέτρεψε να ξεκινήσει γύρος αντιπαράθεσης μετά την απόλυτη τοποθέτηση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ότι “το θέμα πρέπει να λήξει εδώ και τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά να μην επαναληφθεί”. Άλλωστε και η Κλαίρη Σαραντάκου φέρθηκε σαν να μην την αφορούσε η συζήτηση. Ο πρόεδρος των υπαλλήλων ωστόσο Μανώλης Λουδάρος, σε εμφανώς μεγάλη ένταση σηκώθηκε και είπε εκτός μικροφώνου “η απρεπής συμπεριφορά θα απαντηθεί από τους εργαζόμενους”.

Και πράγματι, ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου 2024 καταγγέλλει ονομαστικά την Κλαίρη Σαραντάκου ζητώντας της να σταματήσει τις απειλές και να ζητήσει συγγνώμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το ΔΣ του Συλλόγου με ομόφωνη απόφασή του καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την απαράδεκτη συμπεριφορά της επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Κλεοπάτρας Σαραντάκου, με έγγραφε αλλά και τηλεωνικές απειλές για πειθαρχικές διώξεις και μηνύσεις σε εργαζόμενους του Δήμου μας.

Καλά θα κάνει η κ. Σαραντάκου, ως νέα πολιτικός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταματήσει να απειλεί τους εργαζόμενους. Οι αυταρχικές συμπεριφορές και απειλές είναι απολύτως καταδικαστέες από το σύνολο των εργαζομένων.

Την καλούμε να ζητήσει συγγνώμη από τους συναδέλφους που απείλησε αναίτια για να τους εκφοβίσει και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται, δεν εκφοβίζονται και δεν απειλούνται. Θα συνεχίσουν να κάνουν ευσυνείδητα και αμερόληπτα τη δουλειά τους και θα απαντούν πάντα σε τέτοιες μη αποδεκτές συμπεριφορές”.

Το θέμα όμως πήρε ευρύτερες διαστάσεις και αποτέλεσε αντικείμενο δελτίου τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 19/31-1-2024. Η Ομοσπονδία πολύ σπάνια εκδίδει ανακοινώσεις για αιρετούς της αντιπολίτευσης, γεγονός που υπογραμμίζει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν τα συνδικαλιστικά στελέχη τα όσα συνέβησαν αλλά και τη στάση των συναδέλφων τους από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

“Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για αυταρχική συμπεριφορά και απειλές σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, προέβη σε έγγραφες και τηλεφωνικές απειλές για πειθαρχικές διώξεις και μηνύσεις κατά εργαζομένων του Δήμου χωρίς να υπάρχει λόγος ή αιτία. Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι απόλυτα καταδικαστέες.

Από μία «νεόκοπη» πολιτικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.), όπως είναι η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, θα περίμενε κανείς κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας. Αντ’ αυτού διαπιστώνεται πολύ πρόωρα, έπαρση, αλαζονεία και αυθάδεια από την πλευρά της. Στοιχεία ανησυχητικά, που μπορεί να εξελιχθούν σε επικίνδυνα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) την καλεί να ζητήσει συγνώμη από τους εργαζόμενους που έθιξε και αναίτια απείλησε και επισημαίνει πώς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτε εκφοβίζονται ούτε τρομοκρατούνται. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ευσυνείδητα και αμερόληπτα και απαιτούν σεβασμό”.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement