Λίμνη Βουλιαγμένης: Club μέχρι το πρωί...  (video)

Λίμνη Βουλιαγμένης: Club μέχρι το πρωί… (video)

Τη συστηματική κακοποίηση της Λίμνης Βουλιαγμένης φέρνει στο φως ένα video που έστειλε αναγνώστης του 3vita.gr από το βράδυ του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου 2016.

Όπως γίνεται φανερό, όλοι οι χώροι της Λίμνης έχουν μετατραπεί σε μια πίστα ξεφαντώματος, με αδιανόητα φωτορυθμικά και από ό,τι ακούγεται ζωντανή ορχήστρα pop. Το τραγούδι που ακούγεται είναι το Fallin της Demy.

Το βίντεο έχει αποθηκευτεί σε κινητό τηλέφωνο από το μικρό πάρκινγκ που βρίσκεται πάνω από τη Λίμνη στη Φασκομηλιά σε αρκετά μεγάλη απόσταση και από την ένταση με την οποία έχει καταγραφεί ο ήχος, καταλαβαίνει κανείς τι γινόταν εκείνη την ώρα.

Μας αναφέρει ο αναγνώστης:

Δεν έχω ξαναδεί πιο μεγάλη υποβίβαση του χώρου κ τέτοιο αχαλίνωτο clubbing εκεί. Μου θύμισε κλαμπ μυκόνου. Αστυνομία κ δήμος το επέτρεψαν ως τις 05:00 τουλάχιστον που ήμουν εκεί . Και φυσικά δεν υπάρχει πτηνό ούτε ζωγραφιστό εκεί υπό αυτές τις συνθήκες. Ηχορύπανση, φωτορύπανση και ό,τι άλλο θες“.

Η εταιρεία που έχει ενοικιάσει από την Εκκλησία της Ελλάδος το χώρο της Λίμνης για να τον εκμεταλλεύεται έχει αφεθεί πέρα από κάθε έλεγχο να δραστηριοποιείται όπως γουστάρει.

Διοργανώνει γαμήλιες και άλλες δεξιώσεις, λειτουργεί εστιατόριο και τη μόνη συμβατική της υποχρέωση, την αναστήλωση και λειτουργία του Υδροθεραπευτηρίου την έχει ξεχάσει.

Όλες οι παραπάνω χρήσεις απαγορεύονται ρητά στο Προεδρικό Διάταγμα Προστασίας της Λίμνης το οποίο αναφέρει:

Η Λίμνη Βουλιαγμένης που εμπίπτει εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Βουλιαγμένης (Ν. Αττικής) και έχει χαρακτηρισθεί ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με την Γ403/23043/31.3.1981 απόφαση Υπουργού Πολιτισμού (Β’ 322) και ως χώρος ιδιαίτερου ιστορικού ενδιαφέροντος με την 48660/2862/1989 απόφαση των Υπουργών Γεωργίας και ΠΕΧΩΔΕ (Δ’ 419) χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο μνημείο της φύσης.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αδιαφορεί πλήρως για τα τεκταινόμενα στο μοναδικό μνημείο της φύσης που διαθέτει η Αττική. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος άλλωστε έχει διατυπώσει ευθαρσώς την περιφρόνησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Μάλλον τη συνήθισαν τη μουσική και το φως” είπε κάνοντας χιούμορ ο Δήμαρχος, μιλώντας για τα πτηνά που βρίσκουν καταφύγιο στη Λίμνη.

Εμείς είχαμε γράψει και πέρσι για το θέμα αναλυτικό ρεπορτάζ, καταγγέλλοντας την πρακτική του Δήμου να γίνει χορηγός και αρωγός μιας σειράς από συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν εντός της Λίμνης.

Ένα χρόνο μετά και τίποτα δεν έχει αλλάξει, πέρα από την προσπάθεια των διαχειριστών της Λίμνης και της Εκκλησίας να νομιμοποιήσουν εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα αυθαίρετων κατασκευών. Μια προσπάθεια που βρήκε δυστυχώς αρωγό τον Δήμο.

Αλήθεια τι θα ακολουθήσει; Θα κάνουν και σκυλάδικο;