Μάθημα με ασφάλεια στα Λύκεια Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης

Μάθημα με ασφάλεια στα Λύκεια Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης

Καθαρισμούς τρεις φορές την ημέρα, απολύμανση και επάρκεια σε μάσκες και αντισηπτικά εξασφάλισε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τις σχολικές του μονάδες που περιμένουν μαθητές στις 11 Μαΐου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, έχουν ληφθεί περισσότερα των προβλεπομένων μέτρα ώστε το μάθημα να διεξαχθεί υπό συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όλα τα λύκεια της πόλης έχουν καθαριστεί, έχουν απολυμανθεί εσωτερικά και πριν τη Δευτέρα θα έχει γίνει απολύμανση με ειδικό χλωριούχο διάλυμα όλων των εξωτερικών χώρων εντός και περιμετρικά των σχολείων. Το προσωπικό καθαριότητας θα έχει επάρκεια σε μάσκες, γάντια και ποδιές μίας χρήσεως, ενώ για τα αντισηπτικά τονίζεται ότι “εκτός από τα 54 τεμάχια που παρέλαβε ο Δήμος από το Υπουργείο Υγείας, δόθηκε οικονομική ενίσχυση στη Σχολική Επιτροπή για την προμήθεια επιπλέον ποσότητες ενώ παράλληλα είναι στη διάθεση των σχολείων όσα τεμάχια μπορεί να χρειαστούν από τα 1.500 λίτρα που υπάρχουν στις αποθήκες του Δήμου, προμήθεια που πραγματοποιήθηκε στην αρχή της επιδημίας για να καλύψει όλες τις πιθανές ανάγκες”.

Μάλιστα, πέρα από τα όσα συστήνει η εγκύκλιος, ο Δήμος των 3Β προμηθεύτηκε και ηλεκτρονικά θερμόμετρα μετώπου υπέρυθρων για χρήση από τους διευθυντές των σχολείων, ενώ θα υπάρχουν και επιπλέον μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Για το άνοιγμα των σχολείων ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ευχήθηκε στους μαθητές “καλή επιστροφή στα θρανία, με συνθήκες ασφάλειας να ολοκληρώσουν με επιτυχία το σχολικό έτος και να πετύχουν τους στόχους τους ειδικότερα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που αντιμετωπίζουν σε λίγες μέρες τις πανελλαδικές εξετάσεις”.

(Πηγή φωτογραφίας: notiareport)