Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλιαγμενη

Νέες μετρήσεις: Κρυστάλλινα τα νερά στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Την πιστοποίηση ότι τα νερά κολύμβησης στις ακτές του είναι πεντακάθαρα και πληρούν τα υψηλότερα και αυστηρότερα πρότυπα ποιότητας έλαβε ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης σε συνέχεια σχετικού ελέγχου.

Αναλυτικότερα, ελήφθησαν δείγματα νερού από τα δύο σημεία του ΝΟΒ (μώλος και νότια πλαζ) και υποβλήθηκαν σε ανάλυση για τους δύο τύπους βακτηρίων που αποτελούν ένδειξη ρύπανσης από λύματα ή κτηνοτροφικά απόβλητα: κολοβακτηρίδια (Escherichia coli) και εντερόκοκκοι (intestinal enterococci).

Ο Όμιλος πέρασε με «άριστα» τις εξετάσεις, αφού οι τιμές των αποτελεσμάτων για τα πιστοποιητικά ήταν εξαιρετικές και πολύ χαμηλότερες από τα προκαθορισμένα όρια της Πολιτείας (ΚΥΑ 8600/416/E103, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 356/τΒ/26-2-2009 σε εναρμόνιση με την Οδηγία 2006/7/ΕΚ που αφορά την ποιότητα ακτών κολύμβησης).

Η έκθεση δοκιμής πραγματοποιήθηκε στο πιστοποιημένο Εργαστήριο «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ», το οποίο διαθέτει διαπίστευση από το 2002 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17025, για μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις σε νερά, τρόφιμα και ζωοτροφές, για βιολογικές δοκιμές σε νερά καθώς επίσης και για τη δειγματοληψία νερού, υγρών και στερεών αποβλήτων, περιβαλλοντικών δειγμάτων και επιφανειών σε χώρους χειρισμού τροφίμων.

Η νότια πλαζ του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης

Ο ΝΟΒ δημοσιοποίησε και τους σχετικούς αριθμούς πιστοποιητικών: 20-3606-031-2304-01 & 20-3606-031-2303-01, με ημερομηνία έκδοσης: 12/08/2020.

Πρόκειται για μία ακόμη επιβεβαίωση για την καθαρότητα των υδάτων στον κόλπο της Βουλιαγμένης, μετά τις μετρήσεις της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την Ακτή Βουλιαγμένης και την παραλία του Αστέρα.

Η γλίστρα και η προβλήτα του σκι στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας