Μια ακόμη "Παγκόσμια πρωτιά" του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Μια ακόμη “Παγκόσμια πρωτιά” του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Για “παραπληροφόρηση” μεταξύ πολλών άλλων μας εγκαλεί ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, με αφορμή το χθεσινό άρθρο μας για τη χρήση οχημάτων πυρόσβεσης σε εργασίες καθαριότητας εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

Επειδή η απάντηση δόθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αντιγράφουμε το σχόλιο του κ. Σωτηρόπουλου αυτούσιο, για την ολόπλευρη ενημέρωση των αναγνωστών μας.

tspg

Υπάρχουν μεταξύ Μας κάποιοι που παρασύρονται σε εγγραφές και επιπόλαιες αναρτησεις και σχολιάζουν δίχως να γνωρίζουν θέματα και δράσεις που υπό άλλες προϋποθέσεις θα τις επικροτούσαν..το θέμα π.Χ.της χρησιμοποιήσεως πυροσβεστικων και υδροφόρων οχημάτων του Δήμου μας προκειμένου να έχουμε μια καθαρωτερη Πόλη..Και πως δήθεν βάζουμε εμείς….σε δεύτερη. μύρα την πυρασφάλεια της πόλεως..

οι φουκαραδες…Και βασικά το γράφουν κάποιοι που ποτέ μα ποτέ δεν ήταν δίπλα μας είτε ως εθελοντές.οι λογαδες..ειτε ως συμμέτοχοι στο οποίες περιπτώσεις θα μπορούσαν να απλώσουν έστω μιαν χείρα βοήθειας..Και δεν έκαναν και το αυτονόητο..Δεν ρώτησαν να μάθουν. .Γιατί τότε δεν θα υπεπτηταν. στο λάθος της παραπληροφορησεως.

Τους απαντουμε λοιπον και ευελπιστουμε να πεισθουν για την ορθοτητα των επιλογων μας….ο καλλικρατικος Δημος μας οταν συνενωθη κληρονομησε εναν στολο πυροσβεστικων οχηματων και ειδικων οχηματων που κατεστη μοναδικος οχι μονον στην αττικη ..οχι μονον στην Ελλαδα μας .ουτε στην Ευρωπη.μα ουτε σε παγκοσμιο επίπεδο Από απόψεως αριθμού και Δυνατοτήτων..

Πρέπει επίσης να γνωρίζουν κάποιοι πως τα πυροσβεστικά οχηματα δεν γέρνουν από την χρήση.μα από την αχρησιαν εχουμε λοιπόν την πολυτέλεια να διαθέτουμε καθημερινά τρία εξ αυτών για την καθαριότητα των Σχολείων μας .των παιδικών χαρών μας των Εκκλησιών μας..των πεζοδρομίων μας.κ. λ. Άλλων αναγκών..

Όταν. καθημερινά για να τους καθησηχασουμε. βρίσκονται σε επιφυλακή και επανδρωμμένα στην περιοχή μας. Του ΔΗΜΟΥ Β.Β Β.14 ΣΥΝΟΛΙΚΆ ΠΥΡ . ΟΧΉΜΑΤΑ..ΚΑΙ ΒΕΒΑΊΩΣ. ΟΥΔΕΙΣ ΆΛΛΟΣ ΔΉΜΟΣ ΔΕΝ ΤΥΝΧΑΝΕΙ ΤΈΤΟΙΟΥ ΜΕΓΈΘΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ. ΌΠΟΥ ΓΗΣ.

ΑΝ ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΤΑ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΜΕΊΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΗ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ“.


Υ.Γ.

Δεν θέλουμε να αμφισβητήσουμε τα λεγόμενα του κ. Σωτηρόπουλου περί της “όπου Γης” υπεροχής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην πυρασφάλεια, ωστόσο μια πολύ πρόχειρη αναζήτηση στις ειδήσεις του Google μας έδωσε ότι “ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί να διαθέσει άνω των 20 οχημάτων για πυρόσβεση” (πηγή).

Ως προς το κατά πόσο είναι σύννομο ή δεοντολογικό να χρησιμοποιούνται ανθρώπινοι και υλικοί πόροι της πυρασφάλειας στο έργο των Υπηρεσιών Καθαριότητας, επιφυλασσόμαστε να αναζητήσουμε τις απαντήσεις των αρμοδίων.

Γ. Λ.

Το σχετικό άρθρο:

Πλένουν δρόμους των 3Β πυροσβεστικά οχήματα κατά την αντιπυρική περίοδο