Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλιαγμενη

Οι 5 διεκδικητές του παραθαλάσσιου δημοτικού ακινήτου στη Βουλιαγμένη

Σημαντικά επιχειρηματικά σχήματα της εστίασης, όλα με έρισμα στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, διεκδικούν την ερχόμενη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου το παραθαλάσσιο δημοτικό ακίνητο στη Βουλιαγμένη στην παραλία του “Τάσου”, όπου στεγαζόταν το εστιατόριο Ακτή.

Η διαδικασία προετοιμασίας της δημοπρασίας κύλησε απολύτως ομαλά, χωρίς καμία ένσταση και ενώ τηρήθηκαν όροι πλήρους διαφάνειας για όλους τους συμμετέχοντες.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έλαβε για κάθε συμμετέχουσα εταιρεία στη δημοπρασία εγγυητική επιστολή ύψους 500.000€, η οποία με την υπογραφή της σύμβασης θα αντικατασταθεί με μία νέα εγγυητική επιστολή με ύψος ίσο με 18 μηνιαία μισθώματα. Η τιμή εκκίνησης της πλειοδοτικής δημοπρασίας έχει οριστεί στα 100.000€ ως ετήσιο μίσθωμα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 3vita.gr, οι συμμετέχοντες είναι:

  • Οι αδερφοί Αγιοστρατίτη (που διαχειρίζονται το ξενοδοχείο Margi και το εστιατόριο Crabo στη Βουλιαγμένη)
  • Ο Λευτέρης Κουσαθανάς (που συμμετέχει στο Σαρδελάκι με θέα στη Βουλιαγμένη)
  • Ο Πάρης Δράγνης (επιχειρηματίας της ναυτιλίας από τη Βουλιαγμένη σε εταιρικό σχήμα με επιχειρηματίες της εστίασης)
  • Ο Γιάννης Μωράκης (επιχειρηματίας που ξεκίνησε και διηύθυνε το Coyoakan της Βάρκιζας)
  • Ο Βίκτωρας Ρέστης (επιχειρηματίας της ναυτιλίας από τη Βάρη σε συνεργασία με εταιρικό σχήμα που λειτουργεί επιχειρήσεις εστίασης στη Γλυφάδα).

Ορισμένοι από τους σφιχτούς όρους του διαγωνισμού είναι η ονομαστικοποίηση των μετοχών κάθε εταιρείας που συμμετέχει, η απαγόρευση των offshore και επιπλέον η υποχρέωση ενημέρωσης και λήψης έγκρισης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου για κάθε αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας που θα συνάψει σύμβαση με τον Δήμο.

Φυσικά, η μίσθωση αφορά μόνο το ακίνητο του εστιατορίου, ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έχει δεσμευτεί γραπτά στους κατοίκους ότι η ελεύθερη πρόσβαση στην όμορφη αμμουδιά και το μόλο είναι αδιαπραγμάτευτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας