Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Προσχηματική η διαβούλευση για το Αθλητικό Κέντρο Βούλας

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, η χθεσινή διαδικασία διαβούλευσης για την ανάπλαση και ανακατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Βούλας εξελίχθηκε σε ανακοίνωση ειλημμένων αποφάσεων από τη δημοτική αρχή.

Ήταν ένας εξαρχής ναρκοθετημένος διάλογος τόσο από τη μεριά της δημοτικής διοίκησης που προχώρησε σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους (Άρης, Πρωτέας και Θέτις) σε πρόταση τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης, όσο και από τη μεριά των περιοίκων που σε συνεργασία με τους εξωραϊστικούς συλλόγους της περιοχής απέρριψαν εξαρχής και συλλήβδην το σχέδιο.

Βασικό επιχείρημα της δημοτικής αρχής είναι η ανάγκη για ασφάλεια των αθλητών και για προσαρμογή των εγακταστάσεων που βρίσκονται στο κέντρο της Βούλας στις σύγχρονες προδιαγραφές της πολιτείας.

Βασικό επιχείρημα των περιοίκων είναι η αρχική πρόβλεψη να παραμείνει το κομμάτι αυτό της Βούλας πάρκο (περισσότερα εδώ και εδώ).

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επέμεινε ότι οι παρεμβάσεις δεν προσθέτουν κάτι καινούργιο στην εγκατάσταση, ενώ οι κάτοικοι αντέτειναν ότι ο δήμαρχος αθετεί τις υποσχέσεις του ότι δεν θα αλλάξει τους όρους δόμησης στη Βούλα και ότι θα αναζητήσει νέους κατάλληλους χώρους για τον αθλητισμό.

Μετά από μια πολύωρη διαδικασία αντεγκλήσεων, που σε αρκετές περιπτώσεις πήρε μορφή ανταλλαγής ύβρεων στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι των περιοίκων φάνηκε να καταλήγουν σε μια συμβιβαστική πρόταση.

IMG_6535

Πρότειναν συγκεκριμένα να γίνουν οι απαραίτητες μετασκευές των εγκαταστάσεων που σήμερα καταρρέουν και απαιτούν εργασίες για την ασφάλεια των αθλουμένων, χωρίς όμως να τροποποιηθούν οι ρυμοτομικές γραμμές, χωρίς να ανέβει ο συντελεστής δόμησης και χωρίς αύξηση του επιτρεπόμενου ύψους στα 9 μέτρα.

Ο δήμαρχος ταύτισε όμως τη θέση αυτή με την “απόλυτη άρνηση” και δήλωσε ότι τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου δηλώθηκε ότι θα προσφύγουν οι κάτοικοι.

Νωρίτερα ακούστηκαν πάντως εκατέρωθεν ενδιαφέρουσες απόψεις.

Ο Δημήτρης Καρούσης, εκπροσωπώντας τους περιοίκους ζήτησε από τον δήμαρχο να αναλογιστεί “την κοινωνική συνεισφορά της γειτονιάς αυτής στο κοινωνικό σύνολο” , τονίζοντας ότι όταν τα αγόραζαν οι σημερινοί του ςιδιοκτήτες, τα οικόπεδα έβλεπαν στα σχέδια πάρκο.

Ο Σταύρος Πλακαντωνάκης, εκ μέρους του Άρη Βούλας, σημείωσε ότι είναι συγκινημένος καθώς “ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα” και ότι κεντρική βούληση των συλλόγων είναι η ασφάλεια των παιδιών.

kioukis

Ο Δημήτρης Κιούκης, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογράμμισε ότι “κάτοικοι και σύλλογοι θα έπρεπε να είναι μαζί στη διεκδίκηση κοινόχρηστων χώρων και ποιότητας ζωής”, προτείνοντας εναλλακτικές τοποθεσίες χωροθέτησης αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως το οικόπεδο δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο (οδός Προόδου) ή το τρίγωνο των λεωφόρων Βουλιαγμένης, Βάρης και παραλιακής. “Είναι τυχαίο ότι τις τύχες της πόλης διαχειρίζονται άνθρωποι με οικονομικά και κτηματικά συμφέροντα;” διερωτήθηκε, για να τονίσει ότι η Βούλα δεν έχει επαρκείς κοινόχρηστους χώρους και ότι όλα γίνονται “πρόχειρα και τριτοκοσμικά”.

Ο Θάνος Ματόπουλος, επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών είπε πως “κρίνουμε απαραίτητο το συγκεκριμένο έργο” και σημείωσε ότι η παράταξή του “δεν θα συνυπογράψει το κλείσιμο της αθλητικής εγκατάστασης”, σημειώνοντας πάντως ότι πρέπει να διαφυλαχθούν οι κοινόχρηστοι χώροι.

Ο Δημοσθένης Δόγκας είπε πως τα “γήπεδα βρίσκονται στο κέντρο της Βούλας και θα έπρεπε να είναι άλσος”, ενώ κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι στο προεκλογικό του πρόγραμμα αναφέρει πως δεν θα προχωρήσει σε καμία αλλαγή συντελεστή δόμησης. “Είναι μια ένδειξη της δημοτικής αρχής για το τι θέλει να κάνει και σε άλλα σημεία” τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Βασίλης Παπαμιχαήλ από την άλλη μεριά υπογράμμισε ότι “αν δεν περάσει το σχέδιο αυτό, η εξέλιξη θα σημάνει game over για τους συλλόγους” και πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή κινείται σε δύο άξονες παράλληλα, την εξεύρεση νέων χώρων και τον εκσυγχρονισμό των παλιών.

Η συνέχεια θα δοθεί στην εξέταση των τριών ενστάσεων που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας