Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Προβληματίζει η δεύτερη πυρκαγιά στο ΠΙΚΠΑ Βούλας

Η επιφυλακή των εθελοντών της δασοπροστασίας και η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής έσωσαν για άλλη μία φορά τη μοναδική χερσόνησο του ΠΙΚΠΑ στη Βούλα, όπου εκδηλώθηκε και πάλι χθες, 25 Ιουλίου 2016, πυρκαγιά. 

Εκτός από ένα παρθένο φυσικό τοπίο, η συγκεκριμένη χερσόνησος φιλοξενεί μια πολύ σημαντική κοινωνική δομή, το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία (το πρώην ΠΙΚΠΑ).  Το γεγονός ότι η προηγούμενη πυρκαγιά εκδηλώθηκε μόλις 8 ημέρες πριν, στις 18 Ιουλίου, στο ίδιο σημείο προκαλεί σοβαρούς πλέον προβληματισμούς.

Στη χθεσινή πυρκαγιά έσπευσαν τα οχήματα και το προσωπικό του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού, ενώ το έργο των πυροσβεστών συνέδραμαν οι εθελοντικές ομάδες από τους Δήμους Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Ελληνικού Αργυρούπολης.

fwtia-pikpa2

Η βοήθεια των εθελοντών που γνωρίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή το χώρο ήταν και αυτή τη φορά καίρια.

Όπως μας εξήγησε ο διοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού, Πύραρχος Φώτης Δημαρέσης, η συγκεκριμένη φωτιά δεν απέβη επικίνδυνη λόγω των βόρειων ανέμων που έπνεαν εκείνη τη στιγμή και περιόριζαν το μέτωπο. Τυχόν αλλαγή όμως του ανέμου θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ, ένα ενδεχόμενο πολύ επικίνδυνο εξαιτίας της δύσκολης εκκένωσης των κτιρίων.

fwtia-pikpa4

Στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο του Ανακριτικού Τμήματος, καθώς υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι η φωτιά ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής επισημαίνουν ότι το άκρο της χερσονήσου είναι προσβάσιμο από τη διπλανή παραλία και συχνά επιλέγεται από γυμνιστές και άλλους λουόμενους που βρίσκονται απομονωμένοι.

Το γεγονός ότι οι περιφράξεις είναι υποτυπώδεις ευθύνεται και για πρόσφατο κρούσμα διάρρηξης και κλοπής υλικών του Παραρτήματος.

fwtia-pikpa1

Από την άλλη μεριά έκδηλη είναι η ανησυχία των εργαζομένων του Παραρτήματος ότι πίσω από τις φωτιές βρίσκεται σχέδιο εμπρησμού με απώτερο στόχο την έξωση των παιδιών και την αξιοποίηση της χερσονήσου για άλλους εμπορευματικούς σκοπούς.

fwtia-pikpa5

(άνω φωτογραφία: Μίρκα Βαλλιάνου)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας