Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ανεξάρτητη Κίνηση

Πυρά της αντιπολίτευσης για τον απολογισμό Κωνσταντέλλου

Αντίθετα από την εκδήλωση στο Divani προ ενός μήνα, όπου ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παρουσίασε με μονόλογο ενώπιον των προσκεκλημένων της παράταξής του τον απολογισμό των δυόμισι χρόνων της διοίκησής του, στο Δημοτικό Συμβούλιο που συζήτησε το θέμα στις 5 Απριλίου συνάντησε ισχυρό αντίλογο.

Η προβλεπόμενη από τον “Καλλικράτη” διαδικασία απολογισμού, που δίνει τη δυνατότητα ακόμη και σε δημότες να εκφραστούν δημοσίως για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, δεν είχε ιδιαίτερη απήχηση, ούτε και συγκέντρωσε μεγάλο ακροατήριο.

Από την άλλη μεριά όμως άφησε για πρώτη ίσως φορά να ξεδιπλωθεί ο αντίλογος της αντιπολίτευσης, που δεν χαρίστηκε στον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ως εισήγηση παρουσίασε το κείμενο ομιλίας που εκφώνησε και στο ξενοδοχείο Divani, στην παραταξιακή εκδήλωση με το ίδιο θέμα.

Επρόκειτο για μια συνολική επισκόπηση των κυριότερων δημοτικών δράσεων από τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, χωρισμένη ανά τομείς δράσης και ανά δημοτική ενότητα.

Η ομιλία του Δημάρχου περιέλαβε το σύνολο των πρωτοβουλιών του και όχι στενά το συντελεσμένο έργο, καθώς περιείχε έργα που βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της μελέτης ή της αναζήτησης για χρηματοδότηση.

Ήταν ένα πληθωρικό κείμενο που έδινε την αίσθηση ενός δημιουργικού οργασμού, το οποίο όμως κατά βάση παρουσίαζε συνολικά τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, αποσιωπώντας την ίδια στιγμή τους πολύ αργούς ρυθμούς υλοποίησης των δρομολογημένων έργων.

Πανάς:
Μεγαλύτερη έμφαση στο πράσινο

Το δικό του αντιπολιτευτικό στίγμα έδωσε ο Σπύρος Πανάς, σε μια σύντομη αλλά περιεκτική τοποθέτηση για τον απολογισμό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

“Σας έχουμε επισημάνει ότι θα είμαστε μαζί στα θετικά και θα εκφράζουμε την άποψή μας στα αρνητικά. Το θετικό έργο εξελίσσεται γρήγορα”, εκτίμησε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης.

Παράλληλα, ο πρώην δήμαρχος των 3Β τόνισε: “Να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στο πράσινο και στις παιδικές χαρές. Να είμαστε πιο γρήγοροι στο έργο”.

Δαβάκης:
Μαγική εικόνα

Για “επετειακό λόγο στη συνέχεια της παραταξιακής εκδήλωσης” έκανε λόγο ο Δημήτρης Δαβάκης. Ο επικεφαλής του Κύματος Ενωμένων Πολιτών χαρακτήρισε “μαγική εικόνα” τα όσα παρουσίασε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι “μεγάλος αριθμός υποθέσεων βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης και δεν είναι πεπραγμένο”.

Ματόπουλος:
Επιφυλάξεις και ερωτήματα

Σε επί μέρους ερωτήματα για μια σειρά στοιχείων του γραπτού απολογισμού των υπηρεσιών προχώρησε ο Θάνος Ματόπουλος, επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών. Ο δημοτικός σύμβουλος δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στα στελέχη του Δήμου για το έργο που έχει πραγματοποιηθεί, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις και αντιρρήσεις σε αρκετά από τα όσα παρουσιάστηκαν εισηγητικά από τον Δήμαρχο.

Δόγκας:
Επιλογές που διχάζουν

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, Δημοσθένης Δόγκας, αναφέρθηκε στα θέματα καθημερινότητας, όπως το πρόβλημα στάθμευσης σε Βούλα και Βουλιαγμένη, στην ανυπαρξία πεζοδρομίων στη Βάρη και στην προκλητική παρουσία Ρομά στη Βάρκιζα, ενώ καυτηρίασε τις επιλογές του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, που όπως είπε διχάζουν αντί να ενώνουν τους δημότες. (Αναλυτικά η τοποθέτησή του εδώ)

Πασακυριάκος:
Φιέστα χωρίς αντίλογο

Για “φιέστα που δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση να παρουσιάσει ό,τι θέλει” έκανε λόγο ο Κώστας Πασακυριάκος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, μιλώντας για τη διαδικασία του “Καλλικράτη”. Ο δημοτικός σύμβουλος ανέφερε ενδεικτικά τρία σημεία αποτυχίας της δημοτικής αρχής: “Ο Δήμος δεν έχει ακόμα ασφαλείς παιδικές χαρές” είπε, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι “κάθε φορά που βρέχει ο Δήμος μας πλημμυρίζει, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν σοβαρές υποδομές”. Τέλος, ανέφερε δυόμισι χρόνια μετά το 6ο Νηπιαγωγείο Βούλας στεγάζεται ακόμα “προσωρινά” σε χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Το λόγο στη συνεδρίαση πήρε ακόμη ο Δημήτρης Κιούκης. Ο σύμβουλος της Ανεξάρτητης Κίνησης τόνισε πως δεν είναι “καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα της πόλης”, αναφερόμενος στο κακό οδικό δίκτυο και τα προβλήματα στάθμευσης. Σχετικά με την υπόθεση του ΣΑΑΚ Βούλας υπογράμμισε ότι “θα πρέπει να επιστραφούν τα παράσημα κάποια στιγμή”.

Ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Σπύρος Βαλάτας, στη δική του κριτική στάθηκε στο διαγωνισμό για την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού, θέτοντας ερωτήματα για τη σύνταξη της μελέτης, η οποία αποδείχτηκε υπερκοστολογημένη.

Το λόγο στη συνεδρίαση πήραν ακόμη ο Γιάννης Δημητριάδης και ο Νατάλης Πέτροβιτς. Με τον δεύτερο μάλιστα, ο Δήμαρχος λογόφερε καθώς ο δημότης άσκησε κριτική για τις αλλαγές στα γήπεδα του κέντρου της Βούλας.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 15 Απριλίου 2017)

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας