Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Στο ΣτΕ κρίνεται ξανά η επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Την επόμενη Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή που κατέθεσε η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και κάτοικοι του Δήμου που ζητά την ακύρωση της επένδυσης στον Αστέρα Βουλιαγμένης υπό τον εν ισχύ σχεδιασμό. 

Δείτε εδώ όλη την προσφυγή.

Η παράταξη του Θάνου Ματόπουλου αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση:

“Η προσφυγή κρίθηκε ότι πρέπει να συζητηθεί και να τύχει επεξεργασίας από το αρμόδιο Ε’ τμήμα του ΣτΕ το οποίο θα την εκδικάσει την Τετάρτη 15 Μάρτη 2017.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π. για αυτό το λόγο συνέταξε πλήρη φάκελο τεκμηρίωσης των θεμάτων που θέτει σε αμφισβήτηση, ο οποίος αποτελείται από Δημόσια έγγραφα και σχεδιαγράμματα.

Συγκεκριμένα, η προσφυγή στο ΣτΕ ζητά την ακύρωση του 30.9.2016 Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο «Έγκριση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου και τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Βουλιαγμένης Αττικής στην έκταση του «Αστέρα Βουλιαγμένης» και καθορισμός χρήσεων γης και όρων δόμησης» ΦΕΚ 191/ΑΑΠ/4.10.2016.

Σε συνέχεια της προάσπισης του Δημόσιου χώρου και του μοναδικού φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της χερσονήσου, και έχοντας πάντα αναδείξει τεκμηριωμένα τα παράτυπα αυτής της εκποίησης Δημόσιας περιουσίας με όρους προνομιακούς για τους αγοραστές και τίμημα εξευτελιστικά χαμηλό για το Δημόσιο , καταθέσαμε, μετά την εξώδικη πρόσκληση της 26/10/2016, προσφυγή στο ΣτΕ για την πλήρη και εκ νέου διερεύνηση των όρων έγκρισης του Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α. .

Η προσφυγή αναδεικνύει σημεία σχετικά με το υφιστάμενο πολεοδομικό καθεστώς τα οποία θεωρούμε ότι δεν ελήφθησαν υπόψη κατά την τελευταία γνωμοδότηση του ΣτΕ (152/2016). Αφορούν δε το εξαιρετικής σημασίας θέμα εάν είναι η χερσόνησος περιοχή εντός σχεδίου πόλης και εντός Γ.Π.Σ. ή εκτός σχεδίου πόλης και εκτός Γ.Π.Σ. όπως εμπεριστατωμένα αποδεικνύουμε με την προσφυγή μας.

Εφόσον αποδειχτεί από τη διαδικασία επεξεργασίας και γνωμοδοτήσει το ΣτΕ ότι είναι οριστικά εκτός σχεδίου και Γ.Π.Σ. περιοχή, τότε η διαδικασία έγκρισης του Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α. είναι τελείως διαφορετική και αμέσως απεμπλέκει το Δημόσιο και κοινόχρηστο τμήμα της χερσονήσου.

Έτσι με την προσφυγή στο ΣτΕ και την αναμενόμενη απόφαση ότι είναι εκτός σχεδίου πόλης και Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου περιοχή διασφαλίζεται η αποφυγή της επέκτασης των τουριστικών χρήσεων αλλά και όσων χρήσεων επιδιώκουν οι αγοραστές και διασφαλίζεται η δασική περιοχή που κινδύνευε από την επέκταση της δόμησης. Ταυτόχρονα δημιουργούνται συνθήκες για διεύρυνση της προστασίας και προσβασιμότητας τόσο στα παράκτια όσο και στο αρχαιολογικά τμήματα της χερσονήσου”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας