Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτική Βούληση

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη: Η συνωμοσιολογία ως δημοτική πολιτική

Η συνωμοσιολογία είναι το ύστατο καταφύγιο όσων αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και παράλληλα προτιμούν μια βολική εξήγηση.

Και στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, ανθεί η δημοτική συνωμοσιολογία από πρόσωπα που στον ένα ή τον άλλο βαθμό βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης που επηρεάζουν την κοινή γνώμη.

Ο Κώστας Βενετσάνος, εκδότης, αρθρογράφος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της Μαρίας Σίνα, έγραψε προεκλογικά, ερμηνεύοντας το γεγονός ότι μια σειρά από πρόσωπα που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τις δημοτικές εκλογές τελικά το απέσυραν:

Ο Γρ. Κωνσταντέλλος έχει δείξει μιαν ιδιαίτερη μαχητικότητα, μετά πάθους θα έλεγα και μια ιδιαίτερη ικανότητα ή τύχη ν’ απομακρύνει πιθανούς επίφοβους αντιπάλους“. Το ίδιο άρθρο κατέληξε: “Να δούμε αν, όλως συμπτωματικώς, …προαχθούν κι άλλοι, για να μη σταθούν εμπόδιο στην εκλογή του επίζηλου αυτού τίτλου, του Δημάρχου του δήμου ΒΒΒ“.

Το σενάριο ότι ο σημερινός Δήμαρχος κινεί υπογείως κάποια νήματα κάνοντας τους αντιπάλους του να …πέφτουν πριν φτάσουν στην αρένα, είναι βολικό για όποιον δεν θέλει να παραδεχτεί την αποδοχή που βρήκε η πολιτική πρόταση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στην τοπική κοινωνία, όπως καταγράφηκε τελικά στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι συνωμοσιολόγοι προτιμούν μια εκδοχή που δεν μπορούν καν να στοιχειοθετήσουν με λογικά επιχειρήματα, παρά να αναγνωρίσουν το προφανές:

Ότι δηλαδή όσοι βολιδοσκόπησαν τη συμμετοχή τους στις δημοτικές εκλογές αλλά εγκατέλειψαν την προσπάθεια (Πέτρος Δούκας, Αλέξης Κούγιας, Στράτος Σωπήλης, Δημήτρης Αναστασίου, Δημήτρης Τζιώτης) είδαν από δημοσκοπικά στοιχεία και όχι μόνο ότι έχουν να αντιμετωπίσουν έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο και δεν είχαν καμία διάθεση να περάσουν 4 χρόνια στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Μετεκλογικά άλλη μια μεταφυσική ιστορία δημοτικής συνωμοσίας ήρθε στο φως.

Ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Νατάλης Πέτροβιτς, με σχόλιό του στο Facebook κατήγγειλε “παράξενες μετακινήσεις και ανταλλαγές εδρών”, δηλώνοντας ότι “κάποιοι δεν επιθυμούν να ακουστεί η φωνή του Σάκη”, μιλώντας για τον Ισαάκ Τοσουνίδη.

Το σενάριο ότι η κατανομή των εδρών συνεχίζεται με τον τρόπο που “κάποιοι” ακατανόμαστοι ορέγονται, ασπάστηκε και μετέδωσε στην ομάδα του Facebook που διαχειρίζεται άλλος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ο Βασίλης Μαμελετζής, ο οποίος πρόσθεσε και λίγα …μπαχαρικά παραπάνω στα “εκλογομαγειρέματα” που ανακάλυψε, τονίζοντας ότι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος “προσπαθεί να φτιάξει Δημοτικό Συμβούλιο με yes men” από το Παρίσι όπου βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους.

Οι νέες θεωρίες βασίστηκαν στο γεγονός ότι λόγω αργοπορίας του Υπουργείου Εσωτερικών να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των σταυροδοσιών, ο Δήμος ξεκίνησε για ενημερωτικούς λόγους να δίνει στη δημοσιότητα μια σειρά από αποτελέσματα, έπειτα από δική του καταγραφή των αντιγράφων από τα πρακτικά των εφορευτικών επιτροπών που έχει όπως προβλέπεται.

Η πίεση και η κούραση των υπαλλήλων του Δήμου οδήγησε σε μικρά λάθη που προξένησαν αλλαγές στη σειρά κατάταξης των υποψηφίων, ενώ και η βιασύνη των μέσων ενημέρωσης (του 3vita.gr συμπεριλαμβανομένου) να βγάλουν αποτέλεσμα οδήγησαν σε λάθος αναγνώσεις του εκλογικού νόμου. Ένα από τα λάθη αυτά ήταν η εκτίμηση ότι η παράταξη του Δημάρχου εκλέγει 2 έδρες στη Βουλιαγμένη, ενώ στην πραγματικότητα παίρνει και τις 3 (κάπως ειρωνικό, αλλά την “έδρα του Σάκη” όπως εσφαλμένα υπολογίσαμε αρχικά, την παίρνει τελικά ο καταγγέλλων Νατάλης Πέτροβιτς).

Φυσικά, οι υπολογισμοί των υπαλλήλων, των αιρετών και των δημοσιογράφων δεν παράγουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Μόνο το Πρωτοδικείο Αθηνών είναι αρμόδιο να καταγράψει σχολαστικά τα πρακτικά των δικαστικών αντιπροσώπων, εκδίδοντας τη μόνη νόμιμη απόφαση που θα έχει και ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Ψιλά γράμματα αυτά για τους εισαγγελείς του πληκτρολογίου, που πίσω από κάθε δυσερμήνευτο γι’ αυτούς γεγονός διακρίνουν τον πανούργο Κωνσταντέλλο από πίσω.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας