Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βαρη

Τι είδε και τι δεν είδε ο Άδωνις Γεωργιάδης στις ακτές Βουλιαγμένης και Βάρκιζας

Δύο κόσμοι με σύνορα μεταξύ τους συνυπάρχουν αυτό το Σαββατοκύριακο στις ακτές της Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας.

Από τη μία οι οργανωμένες ακτές που άνοιξαν με κυβερνητική απόφαση μετά από την προτροπή της δημοτικής αρχής των 3Β και με απόλυτη τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Και από την άλλη οι διπλανές ελεύθερες παραλίες, στις οποίες νέοι κυρίως άνθρωποι συνωστίζονται κατά χιλιάδες σε λίγα τετραγωνικά άμμου.

Αυτή την πικρή και κάπως ανησυχητική αλήθεια θα μπορούσε να πιστοποιήσει το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε το Σάββατο 16 Μαΐου 2020 τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αλλά αρνήθηκε να πράξει.

Ο λόγος για τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό του Νίκο Παπαθανάση, οι οποίοι έφτασαν λίγο μετά τη 1 μ.μ. αρχικά στην Ακτή Βουλιαγμένης και έπειτα κατευθύνθηκαν στο Varkiza Resort συνοδεία δημοσιογραφικών συνεργείων για να κάνουν αυτοψία αν και πώς τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες στις οργανωμένες πλαζ.

Τα μέλη της κυβέρνησης υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαμιχαήλ και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης Γιώργος Κοκολέτσος.

Η πραγματικότητα είναι ότι την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους, οι ακτές λειτούργησαν υποδειγματικά.

Στις τρεις εισόδους της Ακτής Βουλιαγμένης προσωπικό καταγράφει on line τους λουόμενους που εισέρχονται και εξέρχονται ώστε εντός της ακτής ο αριθμός των παρόντων να μην υπερβαίνει το όριο των 1.500 που έχει τεθεί.

Το μεσημέρι του Σαββάτου οι ουρές ήταν απολύτως διαχειρίσιμες ενώ σε καμία στιγμή δεν έφτασε η διοίκηση της Ακτής στο σημείο να κλείσει τις εισόδους λόγω πληρότητας. Την Κυριακή αυτό συνέβη μόνο μία φορά και για λίγη ώρα.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες συνοδεία της φρουράς τους και πλήθους δημοσιογράφων έκαναν δηλώσεις μπροστά στα έκπληκτα μάτια των λουομένων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλιστα ζήτησε να φωτογραφηθεί και με φόντο τη θάλασσα, καθώς η εικόνα της οργανωμένης ακτής στη Βουλιαγμένη έδειχνε τάξη και προσοχή.

Ανάλογη κατάσταση με ακόμη λιγότερη πολυκοσμία παρατηρήθηκε και την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Varkiza Resort. Το οργανωμένο τμήμα της παραλίας της Βάρκιζας μπορούσε να δεχτεί αυτό το Σαββατοκύριακο 600 άτομα το ανώτερο και δεν παρατηρήθηκε ουρά κόσμου, παρά για λίγα λεπτά της ώρας.

Στελέχη της ακτής και του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη που την διαχειρίζεται υποδέχτηκαν το κυβερνητικό κλιμάκιο και τα μέλη της δημοτικής αρχής Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, δείχνοντάς τους τη νέα διαρρύθμιση των ομπρελών και ξαπλωστρών στην αμμουδιά, ώστε να τηρούνται όλες οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Το προσωπικό, κατά τις οδηγίες αυτές, μόλις άδειζε κάποιο σετ με ξαπλώστρες απολύμαινε τον εξοπλισμό.

Η επίσκεψη για το κυβερνητικό επιτελείο τερματίστηκε σε αυτό το σημείο. Παρόλο που από το Varkiza Resort ήταν ορατό πως στο ελεύθερο κομμάτι της παραλίας επικρατούσε πανικός, ο Άδωνις Γεωργιάδης αρνήθηκε να μεταβεί εκεί. “Δεν θέλουμε τέτοιες εικόνες σήμερα”, ήταν η φράση του όταν προσκλήθηκε από τον Δήμαρχο να συνεχίσουν την περιοδεία.

Η εικόνα είναι εύγλωττη:

Η πολυκοσμία θύμιζε Κυριακή με καύσωνα στις αρχές Ιουλίου προ κορονοϊού. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαμιχαήλ, τον Γιώργο Κοκολέτσο και δύο δημοτικούς αστυνομικούς μετά βίας κατάφερναν να βρουν διάδρομο στην άμμο. Και μέσα στη θάλασσα, αλλά και στον τεράστιο χώρο του πάρκινγκ της ανατολικής παραλίας της Βάρκιζας γινόταν το αδιαχώρητο, με την όσμωση των λουομένων να σε κάνει να αναρωτιέσαι αν πράγματι προηγήθηκε ένας μήνας καραντίνας και αυστηρών συστάσεων ή όλα ήταν ένα κακό όνειρο.

Ο Δήμαρχος έδωσε εντολές στη Δημοτική Αστυνομία να είναι αυστηρή με την παράνομη στάθμευση οχημάτων σε κοινόχρηστους χώρους και παραδέχτηκε ότι η πολυκοσμία αυτή δεν μπορεί να εμποδιστεί με τις δυνάμεις του Δήμου.

Έγινε φανερό από τη σύνθεση των λουομένων της Βάρκιζας ότι στα νέα παιδιά που πηγαίνουν ακόμη σχολείο, τα μέτρα ασφάλειας κατά του κορονοϊού και οι προειδοποιήσεις των αρχών για την επικινδυνότητα της κατάστασης δεν έχουν γίνει καθόλου κατανοητά.

Αν η κυβέρνηση επιθυμεί να προβάλει μόνο τη μία πλευρά, αυτή των λίγων λουομένων που επιλέγουν να πληρώσουν εισιτήριο εισόδου για μια ακτή και να τηρούν τις αποστάσεις και τους κανόνες και να κλείνει τα μάτια στην άλλη πλευρά, αυτή των πολλών, είναι μια στάση στρουθοκαμηλισμού.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement