Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

Σε ρήξη η Τοπική Οργάνωση της ΝΔ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Μια εκδήλωση στην οποία δεν είχε καν προσκληθεί το μισό ΔΣ της ΔΗΜΤΟ και που απέπνεε έντονο άρωμα …δημοτικής αντιπαράθεσης

Μια δεξίωση με πολλά …άπλυτα τα οποία παρέμειναν επιμελώς κρυμμένα από τα φλας των φωτογραφιών και από τη θέα των παριστάμενων διοργάνωσε στις 2 Ιουλίου η επικεφαλής της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης της Νέας Δημοκρατίας.

Επρόκειτο για μια εκδήλωση σε ανοιχτό χώρο, χωρίς τη χρήση μάσκας και με έκδηλη διαχυτικότητα (όπως φάνηκε στις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν στα social media) των παρισταμένων που κάθονταν σε τραπέζια των 8 ατόμων. Άλλωστε, όπως ανέφερε η πρόσκληση, μόνη αφορμή για την εκδήλωση ήταν “να γιορτάσουμε την ελευθερία μας”. Η παρουσία δύο μελών της κυβέρνησης, του Μάκη Βορίδη και του Άδωνι Γεωργιάδη, επικύρωσε προφανώς ότι όλα έγιναν υγειονομικά με το σωστό τρόπο. Παρόντα ήταν περίπου 200 άτομα.

Αυτό που ωστόσο δεν γνώριζαν παρά ελάχιστοι, ήταν ότι για την εκδήλωση δεν αποφάσισε και στη βραδιά δεν είχε καν προσκληθεί το …μισό Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης. Με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν 5 από τα 10 μέλη του ΔΣ της ΔΗΜΤΟ (Δ. Γεωργιάκος, Ν. Μακρής, Ε. Μελέτη, Ντ. Μεταξά, Γ. Παλαμιδάς) επισημαίνουν ότι “ούτε καν ενημερωθήκαμε, δεν έχουμε ιδέα και ασφαλώς καμία ευθύνη, αγνοηθήκαμε παντελώς”. Σε όσα επισημαίνουν ξεχωρίζει και το οικονομικό ζήτημα, καθώς κατήγγειλαν ότι οι προσκλήσεις που διατέθηκαν προς 25€ η μία δεν έφεραν καμία αρίθμηση ούτε και το ποσό, οπότε είναι πρακτικά μη επαληθεύσιμο πόσα χρήματα εισέπραξε η διοργανώτρια. Αλλά αυτό είναι ζήτημα των κομματικών οργάνων και των φορολογικών αρχών.

Στην εκδήλωση κόπηκε και η …βασιλόπιτα

Η εσωκομματική ρήξη ενόψει των εκλογών για το νέο ΔΣ της ΔΗΜΤΟ φάνηκε εν μέρει και στη σύνθεση των παρισταμένων. Σε έναν Δήμο όπου το κυβερνητικό κόμμα ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2019 από το 63% των εκλογέων, τα προερχόμενα από τα 3Β μέλη και φίλοι της ΝΔ ήταν μόνο μια μικρή πολύ περιορισμένη ομάδα. Στην πραγματικότητα η δεξίωση απευθυνόταν στα στελέχη της ΝΔ από την ανατολική Αττική, που έφτασαν από Αχαρνές, Λαυρεωτική, Σαρωνικό και αλλού στη Βάρκιζα σε ένα στενό κομματικό reunion.

Δεν έλειψαν όμως και οι απρέπειες στη γαλάζια αυτή βραδιά. Καθώς ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απουσίαζε σε αυτοδιοικητικό συνέδριο στην Κόρινθο, σε κοινωνικό επίπεδο παρέστη η σύζυγός του και σε θεσμικό ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου, Βασίλης Παπαμιχαήλ. Κι όμως παρά τους πληθωρικούς χαιρετισμούς που απηύθυναν δημοσίως οι πολιτευτές ανατολικής Αττικής του κόμματος στην αρχή της εκδήλωσης, η διοργανώτρια αρνήθηκε να δώσει το μικρόφωνο στον αντιδήμαρχο και εκπρόσωπο της πόλης. Περιττό ειπείν ότι αυτό για τους γνωρίζοντες συνιστά μέγιστη παραβίαση πρωτοκόλλου, καθώς είθισται ο Δήμαρχος να παίρνει το λόγο πρώτος σε κοινωνικές εκδηλώσεις ακόμη και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ή του Πρωθυπουργού, όπως πράγματι έγινε προ λίγων ετών κατά την επίσημη παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου και πέρσι με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αίσθηση πάντως δημιούργησαν τα λόγια του αντιπροέδρου κόμματος και υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος έπλεξε από μικροφώνου το εγκώμιο του Δήμου και του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου προσωπικά, κάνοντας λόγο για τον “καλύτερο Δήμαρχο της χώρας”.

(Πηγή φωτογραφιών: notioanatolika.gr)

Δεν θα αφορούσαν κανέναν άλλο πλην τα μέλη της ΝΔ όλα αυτά, αν η στάση της επικεφαλής σήμερα της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δεν είχε τη ρίζα της στα δημοτικά τεκταινόμενα, από τα οποία ποτέ άλλωστε δεν απείχε, ως υποψήφια από το 2010-2014 και ως παρασκηνιακώς δρώσα μέχρι σήμερα. Προσωπική ατζέντα, φιλοδοξίες και εμπάθειες φαίνεται ότι έχουν καθορίσει μια δημόσια παρουσία που κινείται μονίμως στην κατεύθυνση παρέμβασης στα δημοτικά πράγματα, χωρίς επιτυχία μέχρι σήμερα.

Ένα από τα χαρακτηριστικά επεισόδια ήταν η δημόσια τοποθέτησή της ως προέδρου ότι η Τοπική Οργάνωση “παραμένει ανεξάρτητη” και δεν σχολιάζει υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές, όταν στο Καβούρι ο πρόεδρος της κομματικής επιτροπής συντονισμού των αυτοδιοικητικών εκλογών, Νικήτας Κακλαμάνης, έλεγε δημοσίως τον Απρίλιο του 2019 ότι “ομόφωνα η Επιτροπή και με έγκριση εκ των υστέρων του προέδρου του κόμματος, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις πολιτικά την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του σημερινού σας Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου”.

Έκτοτε, οι σχέσεις μεταξύ των εκλεγμένων μελών της ΔΗΜΤΟ παραμένουν σε εξαιρετική ένταση, με τις επικείμενες εκλογές για τη νέα ηγεσία της τοπικής, που αναμένονται τον Οκτώβριο, να δρομολογούνται σε καθεστώς ρήξης και αντιπαράθεσης. Γεγονός μάλλον δυσερμήνευτο, όταν σε εθνικό επίπεδο η ΝΔ παραμένει πανίσχυρη πολιτικά, χωρίς εσωτερικά μέτωπα και με δημοσκοπικό προβάδισμα.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας