Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Οι πιο διαβασμένες ιστορίες του 2018 από Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη

Ήταν μια μάλλον ήσυχη χρονιά αυτή που πέρασε από τη σκοπιά της τοπικής επικαιρότητας.

Χωρίς πλούσιο αστυνομικό δελτίο, χωρίς μεγάλες πολιτικές αντιπαραθέσεις, χωρίς σκάνδαλα, θέματα δηλαδή που παραδοσιακά προσελκύουν το αναγνωστικό κοινό. Αντιθέτως, χρηστικές ήταν οι πληροφορίες που κατά βάση αναζήτησαν οι αναγνώστες του 3vita.gr το 2018, έτσι όπως οι προτιμήσεις τους καταγράφηκαν στα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας.

Φυσικά, οι πιο διαβασμένες ιστορίες δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις πιο σημαντικές. Δεν κάνουμε κλικ πάντα στο πιο σημαντικό θέμα, αλλά σε αυτό που βρίσκουμε πιο ενδιαφέρον – με δεδομένη πάντα την επίδραση εξωειδησεογραφικών παραγόντων, όπως η κατάλληλη φωτογραφία, ο ελκυστικός τίτλος ή η αποδοχή στα social media.

Όπως κάθε χρόνο, παρουσιάζουμε αυτά στοιχεία σαν έναν διπλό καθρέφτη που αντανακλά ταυτόχρονα: Ποια εικόνα της τοπικής επικαιρότητας προσέφερε πιο καθαρά το 3vita.gr και ποια εικόνα των τεκταινομένων στις τρεις πόλεις προσέλαβε καλύτερα το αναγνωστικό μας κοινό.

Η λίστα με τις 10 πιο διαβασμένες δημοσιεύσεις λοιπόν: 

Το πιο διαβασμένο ρεπορτάζ της χρονιάς ήταν αυτό για τις νέες τιμές εισόδου στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Μια νέα τιμολογιακή πολιτική που έγινε αντικείμενο κριτικής στο Δημοτικό Συμβούλιο και σχολιάστηκε ανάμεσα σε θαμώνες και μη της Λίμνης.

Τα αμέσως περισσότερα κλικ είχε η δημοσίευση με τα πρώτα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τον Απρίλιο. Μια νέα υπηρεσία που όλοι θέλουν να γνωρίζουν και να …σχολιάσουν.

Είναι 23 Ιουλίου 2018, μια μαύρη ημέρα στο ημερολόγιο της χώρας, καθώς τότε ξεσπάει η φονικότερη πυρκαγιά στην ιστορία της. Οι πρώτες φλόγες καταστρέφουν περιουσίες στην Κινέτα και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στέλνει τις πυροσβεστικές του δυνάμεις εκεί. Το ρεπορτάζ αυτό διαβάζουν χιλιάδες αναγνώστες εντός και εκτός 3Β.

Μια διαμάχη μεταξύ δημόσιων υπηρεσιών απειλεί την πρόσβαση σε μια δημοφιλή ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας. Η μικρή σκάλα από μπετόν στα “Κανάρια” κρίνεται αυθαίρετη και κατεδαφιστέα, πυροδοτώντας τη σύγκρουση μεταξύ Δήμου και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Στα μέσα Ιουνίου η κυβέρνηση αποφασίζει την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης βρίσκεται εντός των περιοχών που σημειώνονται αλλαγές. Τα κλικ είναι ανάλογα της σπουδαιότητας του θέματος.

Έχει φτάσει η “καρδιά” του καλοκαιριού, είναι μέσα Ιουλίου, και τότε ακριβώς αποφασίζει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου να ανοίξει για το κοινό την Α’ πλαζ Βούλας. Μια είδηση που δεν αφορά μόνο τους Βουλιώτες αλλά όλο το Λεκανοπέδιο, γεγονός που μεταφράζεται και σε αναγνωστικό ενδιαφέρον.

Τον Σεπτέμβριο αποκαλύπτουμε ότι μια συγκεκριμένη συμμορία διαρρηκτών έχει βάλει στο στόχαστρο ολόκληρη τη γειτονιά της Μηλαδέζας. Η κινητοποίηση των κατοίκων και η επέμβαση της ΕΛΑΣ τελικώς οδήγησε στη σύλληψη των διαρρηκτών.

Τον Απρίλιο η τότε πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ καλεί τους Δημάρχους των νοτίων προαστίων να συζητήσουν το πρόβλημα της αστυνόμευσης. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αποκαλύπτει στη σύσκεψη αυτή πλευρές του προβλήματος που δεν είχαν αναδειχθεί μέχρι τότε, όπως το πόσοι αστυνομικοί απασχολούνται σε φύλαξη “υψηλών” προσώπων. Δημοσιεύουμε τα στοιχεία αυτά που φυσικά διαβάζονται από χιλιάδες.

Τον Μάρτιο η δημοτική αρχή ανακοινώνει τα σχέδια ανάπλασης του πρώην Κάμπινγκ Βούλας και της Β’ πλαζ Βούλας. Παρουσιάζουμε τα βασικά σημεία των μελετών διαμόρφωσης που έκτοτε συζητούνται και σχολιάζονται ευρέως στις τρεις πόλεις.

Τον Φεβρουάριο αφήνει την τελευταία του πνοή μια ιστορική μορφή της πλατείας της Βουλιαγμένης, ο αγαπητός σε όλους Μπατάγιας. Η είδηση του θανάτου του συγκινεί ευρύτερα την τοπική κοινωνία.

Ας ελπίσουμε η νέα χρονιά να έχει καλές ειδήσεις για όλους!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας