Το "μπράβο" του Σπύρου Πανά στον Κωνσταντέλλο

Το “μπράβο” του Σπύρου Πανά στον Κωνσταντέλλο

Συνθήκες συναίνεσης των δύο μεγαλύτερων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου στα μεγάλα ζητήματα διαμορφώνει ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης, Σπύρος Πανάς. 

Με την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση που αποφάσισε να αποδεχτεί τους όρους της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση χρήσης των παραλιακών ακινήτων στον Δήμο, ο Σπύρος Πανάς εξέπληξε πολλούς.

tspg

Έδωσε ευχαριστίες στην κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής και δεν έκανε οικονομία στο “μπράβο”, δίνοντάς το στον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Είπε ότι με τη συμφωνία αυτή η περιοχή “έχει 2 στα 2, μετά τον Αστέρα”, αναφερόμενος στην τροποποίηση του ΕΣΧΑΔΑ που άλλαξε βασικούς όρους της επένδυσης.

Όσοι γνωρίζουν καλύτερα τον Σπύρο Πανά καταθέτουν ότι η άσκηση πολιτικής με τον παραδοσιακό τρόπο αντιπαράθεσης δεν του πάει και δεν τον εκφράζει. Τονίζουν επίσης ότι σε θέματα που ιεράρχησε ως σημαντικά, όπως ο σχεδιασμός να γίνει Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Βουλιαγμένη, πήγε σθεναρά κόντρα στη σημερινή δημοτική αρχή.

Από την άλλη, στενοί του συνεργάτες φαίνονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι με την τακτική που έχει επιλέξει να αντιπολιτεύεται, συμπολιτευόμενος ουσιαστικά στα στρατηγικά ζητήματα κατά περίπτωση.

Ένα διάχυτο το κλίμα στην Ανεξάρτητη Κίνηση του καταλογίζει ότι είναι απών από την καθημερινή πολιτική διαπάλη του Δήμου και τα περισσότερα στελέχη του δεν δείχνουν να κατανοούν τα “μπράβο”.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας μιλώντας πρώτος ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, προκατέλαβε όπως ήταν φυσικό τα μέλη της παράταξής του, καλώντας όλο το Συμβούλιο να ψηφίσει ομόφωνα την εισήγηση της δημοτικής αρχής. Δεν είχε προηγηθεί κάποια συνάντηση της παράταξης για να συζητηθούν οι εξελίξεις, οπότε επί τόπου έμαθαν οι περισσότεροι τη θέση του Σπύρου Πανά.

Την ώρα της ψηφοφορίας, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Κίνησης ψήφισαν “ναι, με επιφυλάξεις” γνωρίζοντας φυσικά ότι δεν μπορεί να προσμετρηθεί τέτοια ψήφος, προφανώς για να καταγραφεί έστω σε προφορικό επίπεδο ότι ψηφίζουν με “κρύα καρδιά” σε αντίθεση με τον επικεφαλής τους.

screen-shot-2016-09-29-at-20-21-28

Άλλωστε, ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν προετοιμάσει το διαδικτυακό ακροατήριό τους για μια …ανταρσία που ποτέ δεν έγινε.