Ένα παλιό πρωτοσέλιδο του Μίτου...

Ένα παλιό πρωτοσέλιδο του Μίτου…

Οι προεκλογικές περίοδοι έχουν ένταση και πάθη και λένε ότι αυτά δεν είναι καλοί σύμβουλοι για να βρεις την αλήθεια.

Όμως θυμήθηκα μια παλιά ιστορία των 3Β, από τον Νοέμβριο του 2013, που συζητήθηκε πολύ.

Ο Κωνσταντέλλος θέλει να το παίξει δίπορτο” έγραφε τότε πρωτοσέλιδα ο Μίτος, τονίζοντας ότι οι συχνές και μακρές απουσίες του τότε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δημιουργούσαν ερωτήματα ως προς τη δυνατότητα ή την προθυμία του να ανταποκριθεί πλήρως στο ρόλο του δημάρχου.

Η απάντηση τότε του Κωνσταντέλλου ήταν να αποστείλει μέσω της δικηγόρου του ένα εξώδικο στη Μαρία Λουδάρου, εκδότρια του Μίτου, με το οποίο χαρακτήριζε συκοφαντικά και παραπλανητικά όσα αναφέρονταν στο τότε δημοσίευμα.

Ο Μίτος δημοσίευσε το εξώδικο, ο Σκαρβελάκης έγραψε άλλες δύο σελίδες για να εξηγήσει τι εννοούσε και το περιστατικό ξεχάστηκε.

Το θυμήθηκα όμως χτες στη Βάρκιζα, όταν σε μια σημαντική τελετή υποδοχής ενός ήρωα, ο Βασίλης Παπαμιχαήλ διάβασε εκ μέρους του δημάρχου έναν χαιρετισμό.

Το θυμήθηκα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε με την απουσία του δημάρχου όταν αποκαλύφθηκε ότι και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στην οποία προεδρεύει, πήρε αποφάσεις χωρίς απαρτία.

Το θυμήθηκα και στη σημαντική από πολλές απόψεις Πανελλήνια Συνδιάσκεψη των Συμπαραστατών που έγινε κοντά μας, στον Δήμο Σαρωνικού, και όπου πάλι ο δήμαρχος απέστειλε γράμμα, διότι ήταν αλλού.

Δεν είναι ίσως ώρα να κρατήσουμε αναλυτικά απουσίες όπως κάναμε παλιότερα. Άλλωστε, νομικά δεν υφίσταται πλέον ασυμβίβαστο για την επαγγελματική δραστηριότητα του δημάρχου.

Υπάρχει όμως ένα λεπτό σημείο λειτουργικότητας του Δήμου και πολιτικής ουσίας, όταν για να ασκήσει το επάγγελμά του ένας δήμαρχος, πρέπει υποχρεωτικά να δώσει και στον εαυτό του πολυήμερη άδεια. Και άπαντες στο Δημαρχείο γνωρίζουν πλέον ότι οι απουσίες είναι πλέον τακτικές.

Παραπλάνησε άραγε ο Μίτος τότε με το “δίπορτο” ή έπεσε μέσα;