Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλιαγμενη

Ο Σύλλογος “Ευκλής” ακύρωσε τη φετινή διοργάνωση Run the Lake

Άδικη επίθεση δέχτηκε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ναυάγησε άδοξα φέτος μια από τις πιο όμορφες δρομικές διοργανώσεις της Αττικής, το Run the Lake που συνδιοργανώνουν από το 2011 ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής “Ευκλής”, Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η Λίμνη Βουλιαγμένης. Είχαν προηγηθεί δύο χρόνια αναβολών λόγω πανδημίας, και το τελευταίο Run the Lake είχε πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου 2019.

Η φετινή διοργάνωση θα ήταν η 9η του θεσμού που συγκεντρώνει παραδοσιακά εκατοντάδες συμμετοχές παιδιών και ενηλίκων, ενώ τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου προπονούνταν συστηματικά από το καλοκαίρι για τη διεξαγωγή του.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες και από τις δύο πλευρές, οι εκπρόσωποι του συλλόγου “Έυκλής” στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις 17 Οκτωβρίου 2022, εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις για τη διεξαγωγή του αγώνα φέτος στις 18 Δεκεμβρίου, λόγω των ήδη προγραμματισμένων δρομικών διοργανώσεων που εμφάνιζαν ένα “επιβαρυμένο” καλεντάρι για αυτή την περίοδο. Εκτιμήθηκε δηλαδή από τους εκπροσώπους του Ευκλή ότι η διοργάνωση δεν θα είχε την επιθυμητή συμμετοχή. Δεν υποδείχθηκε στη συνάντηση κάποια άλλη ημερομηνία.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και η Λίμνη Βουλιαγμένης είχαν αποδεχτεί πάντως απολύτως τον προγραμματισμό αυτό. Η πόλη, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, “θα φιλοξενούσε με κάθε προθυμία ακόμη μία μαζική αθλητική διοργάνωση”, μετά το Iron Man 70.3 στις 20-23 Οκτωβρίου (που περιελάμβανε και το χωριστό δρομικό αγώνα Night Run στο Λαιμό), το Ladies Run στις 16 Οκτωβρίου (επίσης στο Λαιμό) και το Open Water Swimming Challenge της Xterra στις 16 Οκτωβρίου (στην πλαζ της Βούλας).

Σημειωτέον ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης επιχορηγεί τον Σύλλογο “Ευκλής” για τη διοργάνωση, συμμετέχοντας έτσι στον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, καθώς τα έσοδά της κατευθύνονται σε εγνωσμένου κύρους ιδρύματα και φορείς πρόνοιας. Το φετινό ποσό της επιχορήγησης σύμφωνα με στελέχη του Δήμου είχε εγγραφεί κανονικά στον δημοτικό προϋπολογισμό και ήταν έτοιμο για εκταμίευση.

Μεσολάβησε ένα διάστημα σιωπής και στις 29 Νοεμβρίου από την ιστοσελίδα του Συλλόγου ανακοινώθηκε λιτά ότι:

ΑΚΥΡΩΣΗ 9ου RUN THE LAKE
Η οργανωτική επιτροπή εκφράζει τη λύπη της για την ματαίωση του αγώνα του 2022.
Τεχνικοί λόγοι επέβαλαν την ματαίωση της φετινής διοργάνωσης.
Ευελπιστούμε ότι το 2023 η αγαστή συνεργασία των συνδιοργανωτών θα “τρέξει” το “9ο RUN THE LAKE ” με καινοτόμες δράσεις για όλες τις ηλικίες.
Το ΔΣ του “ΕΥΚΛΗ”

Ένας μεγάλος αριθμός δρομέων απογοητεύτηκε από την εξέλιξη αυτή, καθώς το Run The Lake έχει πολλούς φανατικούς φίλους.

Το θέμα συζητήθηκε με αποδοκιμαστικά σχόλια σε διαδικτυακές κοινότητες όπως η ομάδα του Facebook Greek Runners (με σχεδόν 26.000 μέλη) στην οποία εμφανίστηκε μια αναπάντεχη εξήγηση για την ακύρωση του αγώνα.

Συγκεκριμένα, κάποιος χρήστης δημοσιοποίησε την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε για την ακύρωση του αγώνα με τον πρόεδρο του “Ευκλή”, Θοδωρή Ακερμάνογλου. Στην επιστολή αυτή ο επικεφαλής του Συλλόγου αποποιείται επί της ουσίας κάθε εμπλοκή για την ακύρωση του αγώνα, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον Δήμο (παρόλο που η επιστολή δημοσιοποιήθηκε ήδη, συνιστά προσωπική αλληλογραφία που δεν είναι σωστό να αναπαραχθεί). Μια άδικη και εντελώς ανυπόστατη δυσφήμιση για την πόλη…

Μαίρη Φουρναράκη

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement