Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Ποιοι αντιδρούν στα σχέδια της νέας μαρίνας Βουλιαγμένης

Ένα μωσαϊκό πολιτικών δυνάμεων και αντιλήψεων που εμπλέκεται άμεσα στην τοπική πολιτική σκηνή δίνει δύο “ραντεβού” στην πλατεία της Βουλιαγμένης για να συζητηθεί με τους κατοίκους η προοπτική της ανάπλασης της μαρίνας Βουλιαγμένης.

Οι αντιδράσεις βέβαια έρχονται μάλλον σε …δεύτερο χρόνο, καθώς το έργο έχει δρομολογηθεί από το 2018 με την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, η οποία συζητήθηκε εκτενώς και έλαβε θετική γνωμοδότηση και από το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ήδη τον Ιούλιο του 2018.

Ενώ η δεύτερη φάση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που, συζητήθηκε επίσης στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 18 Μαΐου, έλαβε εκ νέου θετική γνωμοδότηση (27 “υπέρ” σε 31 παρόντες συμβούλους). Σημειωτέον ότι ο λόγος του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής στο έργο αυτό είναι καθαρά γνωμοδοτικός και όχι αποφασιστικός.

Εντός Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις που τάχθηκαν “κατά” του νέου έργου ήταν η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών (Θάνος Ματόπουλος) και η Λαϊκή Συσπείρωση (Κώστας Πασακυριάκος).

Με εκτενή ανακοίνωσή της για το θέμα η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών καταλήγει: “Οι πολίτες και η κοινωνία δεν έχουν κανένα όφελος να αποκομίσουν από την προτεινομένη γιγάντωση σε όλους τους τομείς της Μαρίνας Βουλιαγμένης και καλούνται να την στηρίξουν ρισκάροντας το παρόν και το μέλλον τους με την εμφανή και σημαντική επιβάρυνση του μοναδικής αξίας φυσικού περιβάλλοντος της Βουλιαγμένης και του ευρύτερου Σαρωνικού. Όχι στα σχέδια που σκοπό έχουν την κερδοφορία των λίγων και τα επικίνδυνα ρίσκα στους πολίτες”.

Ανάλογη τοποθέτηση έκανε και η Λαϊκή Συσπείρωση, όπου σημειώνει μεταξύ άλλων: “Οι σχεδιασμοί για τη Μαρίνα της Βουλιαγμένης, είναι ενταγμένοι στο συνολικό σχεδιασμό για το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού με αιχμή την επένδυση στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Το έργο έχει ως πρώτο και κύριο στόχο τη βιωσιμότητα της επένδυσης και τη «μεγιστοποίηση των εσόδων» του επιχειρηματικού ομίλου, όπως αναφέρεται στην ίδια τη Μελέτη”.

Εκτός Δημοτικού Συμβουλίου έχει συσπειρωθεί μια ετερόκλητη ομάδα πολιτών που καλεί τη Δευτέρα 1η Ιουνίου στις 7 μ.μ. στην πλατεία Νυμφών σε “συνέλευση κατοίκων”. Το αρχικό κάλεσμα ήταν για το καφέ Aqua Marina, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε στην πλατεία μετά από άρνηση του ιδιοκτήτη του να φιλοξενήσει την πολιτική εκδήλωση.

Από τη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκύπτει ότι την πρωτοβουλία αυτή έχουν λάβει μεταξύ άλλων:

Ο Δημήτρης Τζιώτης που θυμίζουμε ότι εκδήλωσε υποψηφιότητα για Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το 2019 αλλά απεσύρθη, ο οποίος δάνεισε τα γραφιστικά και το σύνθημα της παράταξής του (Γαλάζια Δημοκρατία) στην αφίσα της συνέλευσης. Ο Παναγιώτης Κόνσουλας, υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες εκλογές, μέσω της σελίδας του στο Facebook ilovevouliagmeni που πραγματοποιεί και καμπάνιες “χορηγούμενων” δημοσιεύσεων για το θέμα. Η ομάδα των υποψηφίων με τη Μαρία Σίνα στις περσινές δημοτικές εκλογές Βασίλης Μαμελετζής και Δημήτρης Κυπριώτης που αξιοποιούν με πληθωρικές αναρτήσεις την ομάδα του Facebook 3Β Σκεπτόμενοι Δημότες.

Ενώ χωριστό κάλεσμα εναντίωσης στη μαρίνα δημοσιοποίησε η “Ανοιχτή Συνέλευση 3Β”, μια ομάδα την οποία συντονίζει μεταξύ άλλων ο Μάκης Σταύρου, για την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 7 μ.μ. επίσης στην πλατεία Νυμφών, αυτή τη φορά με τη μορφή της “συγκέντρωσης διαμαρτυρίας”.

Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας