Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Απολογισμός Κωνσταντέλλου: Σχέδια πολλά, μικρή αποτελεσματικότητα

Μόνο για αδράνεια δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τη δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι δράσεις και παρεμβάσεις που έχει σχεδιάσει, δρομολογήσει ή ολοκληρώσει έχουν ένα πολύ μεγάλο εύρος, που ξεπερνά τις τυπικές αρμοδιότητες ενός Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το αδύνατο όμως σημείο της διοίκησης Κωνσταντέλλου είναι η αποτελεσματικότητα και ο χρόνος ολοκλήρωσης των σχεδίων.

Γι’ αυτό άλλωστε και στον τρίτο κατά σειρά επίσημο ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων από την αρχή της θητείας της, που παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 εκτέθηκαν από τον ίδιο τον Δήμαρχο σε μια εκτενέστατη εισήγηση “τα πάντα όλα”: Από υπηρεσίες που παραδόθηκαν το 2015, μέχρι έργα που είναι άγνωστο ακόμη αν και πότε θα ολοκληρωθούν.

Παρότι τυπικά το Δημοτικό Συμβούλιο, οι τοπικοί φορείς και οι δημότες κλήθηκαν να ακούσουν και να σχολιάσουν τα πεπραγμένα του 2017, η έκθεση του απολογισμού ξεκίνησε με μια ιστοσελίδα ενημέρωσης για τις δράσεις του Δήμου που παραδόθηκε τον Απρίλιο του 2018. Η παρουσίαση συνέχισε με την αντικατάσταση του δικτύου οδοφωτισμού (που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο), τη Δημοτική Συγκοινωνία που εγκαινιάστηκε ακριβώς την ίδια ημέρα της συνεδρίασης (7 Μαΐου 2018), ενώ περιέλαβε και το Novoville, μια ψηφιακή υπηρεσία αναφοράς προβλημάτων που ξεκίνησε το 2015 και έκτοτε αναφέρεται ανελλιπώς σε κάθε ετήσιο απολογισμό!

Η πραγματικά κορυφαία πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για το 2017, η απόφαση δηλαδή τον Σεπτέμβριο να ποντιστεί πλωτό φράγμα για να σταματήσει τη ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα που έπληξε τον Σαρωνικό, διασώζοντας τις ακτές των 3Β, πραγματικά “θάφτηκε” σε μια σελίδα και ο Δήμαρχος την προσπέρασε σε λίγα δευτερόλεπτα…

Από τις “εμβληματικές” δράσεις του Δήμου που ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ξεχώρισε και πρόβαλλε στην αρχή της παρουσίασης με χωριστές διαφάνειες, μόνο η παραγωγή του εδαφοβελτιωτικού υλικού Vitagreen από την επεξεργασία των οργανικών και των πράσινων αποβλήτων είχε πραγματικά θέση στις δράσεις του 2017 που ξεχώρισαν.

Η διαμόρφωση της παραλίας του Δημαρχείου ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη, η δημιουργία των νέων εστιατορίων στην παραλία του Καβουρίου ολοκληρώθηκε (με χαρακτηριστική καθυστέρηση) τον φετινό Φεβρουάριο και ο ανελκυστήρας για Άτομα με Αναπηρίες στο Δημαρχείο της Βούλας ακόμη δεν λειτουργεί.

Σίγουρα δεν έχει θέσει στον απολογισμό του 2017 η “ανάπλαση της πλατείας Νυμφών” στη Βουλιαγμένη, που σήμερα υπάρχει μόνο ως αρχιτεκτονικό σχέδιο και αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ολοκληρωθεί το 2019.

Και οπωσδήποτε αποτελεί κοροϊδία να παρουσιάζεται σε “απολογισμό” το ρέμα του Κόρμπι, ένα τεχνικό έργο για το οποίο δεν έχει υπογραφεί καν η σύμβαση με τον εργολάβο, καθώς οι παραλείψεις των υπηρεσιών και η ασυνεννοησία του Δήμου με την Περιφέρεια Αττικής κινδυνεύουν να το αναβάλουν επ’ αόριστον.

Οπωσδήποτε η περίοδος της δημοτικής διοίκησης του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη σε εξαγγελίες και διακηρύξεις μεγαλεπήβολων σχεδίων και ιδεών. Όμως ο πραγματικός απολογισμός δεν μπορεί παρά να γίνει στο τέλος, το 2019, όταν η 5ετής θητεία θα λήξει.

 

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 12 Μαΐου 2018)

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας