Μας καταγγέλλει πάλι ο Κωνσταντέλλος...

Μας καταγγέλλει πάλι ο Κωνσταντέλλος…

Ψεύδη, παραπληροφόρηση και μεθόδευση μας καταλογίζει ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παλμός Γλυφάδας για το σχέδιο χωροθέτησης Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Βουλιαγμένη. 

Το γραφείο Δημάρχου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου 3Β, το οποίο τουλάχιστον στον Παλμό και στο 3vita.gr έχει βρει δημοσιογραφική κάλυψη όσο σε κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης (βλ. ενδεικτικά τα πρόσφατα άρθρα μας για τον Κανονισμό Καθαριότητας, τους Μπλε κάδους ανακύκλωσης, το Πληρώνω Όσο Πετάω).

Η αποκάλυψή μας όμως για τη Βουλιαγμένη, που σόκαρε την τοπική κοινωνία, εξόργισε τον Δήμαρχο ο οποίος απέφυγε να απαντήσει στα καυτά ερωτήματα που έθεσε το ρεπορτάζ με τη γνωστή μέθοδο “η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση”.

Αναφέρει λοιπόν μεταξύ άλλων στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος:


 

Κάποια δημοσιεύματα, γνωστού για τις μεθόδους του πλέον τοπικού ΜΜΕ, παραπληροφόρησαν πρόσφατα τους κατοίκους της πόλης μας, κάνοντας λόγο για «χωματερή» και για υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Τη σκυτάλη στη συνέχεια την πήραν και ελάχιστοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι, μαζί με το τοπικό ΜΜΕ, περιορίστηκαν σε μια αντιπολιτευτική τακτική άρνησης κάθε έργου, διαδίδοντας ελλιπείς πληροφορίες χωρίς να κάνουν καμία απολύτως πρόταση για εναλλακτικές λύσεις.

Ο συντάκτης μάλιστα του ρεπορτάζ, ενώ επικαλείται το τοπικό σχέδιο δράσης του Δήμου σε ότι αφορά το σταθμό μεταφόρτωσης, τον οποίο αυθαίρετα και ψευδώς ονομάζει επανειλημμένα «χωματερή», στη συνέχεια κατηγορεί το Δήμο ότι δεν έχει μεριμνήσει για δράσεις ανακύκλωσης, αναφερόμενος μάλιστα συγκεκριμένα σε δράσεις όπως την προμήθεια καφέ κάδων για την περισυλλογή υπολειμμάτων φαγητού για την παραγωγή κομπόστ και τη δημιουργία χώρων περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, (Green Point) όταν όλες αυτές οι δράσεις αναφέρονται στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων από το οποίο τα έχει αντιγράψει (copy-paste) και οι οποίες έχουν ήδη ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2016 για άμεση υλοποίηση.

Τις αναφερόμενες δράσεις, ο συντάκτης τις αντέγραψε από το σχέδιο δράσης του Δήμου αλλά αντί να αναφέρει ότι ο Δήμος τις έχει προγραμματίσει, σκοπίμως παραπληροφορεί τους αναγνώστες του λέγοντας ακριβώς το αντίθετο. Στη συνέχεια δημοσιεύει συνεντεύξεις και δελτία τύπου άλλων δημοτικών παρατάξεων οι οποίοι είναι ακριβώς στο ίδιο κλίμα.

Οποία μεθόδευση!!!


 

Τα επίμαχα άρθρα που ενόχλησαν τον Δήμαρχο είναι:

Σταθμός Μεταφόρτωσης η Βουλιαγμένη;

Σπύρος Πανάς: Όχι Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Βουλιαγμένη

Δημοσθένης Δόγκας: “Οικολογική διαχείριση, όχι λύσεις του ποδαριού”

Τα άρθρα αυτά δημοσιεύτηκαν στα φύλλα της εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας στις 26 Σεπτεμβρίου και στις 3 Οκτωβρίου και αναδημοσιεύτηκαν στο 3vita.gr.

Στις 841 λέξεις του εν λόγω δελτίου Τύπου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, από τις οποίες 214 λέξεις τις αφιέρωσαν στα παραπάνω δημοσιεύματα, δεν απάντησαν στο βασικότερο ζήτημα: Πώς θα εγκαταστήσουν Σταθμό Μεταφόρτωσης ή οτιδήποτε άλλο σε ένα Λατομείο που πλέον είναι Δάσος και ΟΧΙ Λατομείο;

Δεν μας έπεισαν ότι δίνουν προτεραιότητα στην ανακύκλωση, όταν δεν έχουν ενημερώσει ποτέ τους δημότες για τις υπάρχουσες δομές ανακύκλωσης (δείτε για παράδειγμα τι περιέχει η ιστοσελίδα του Δήμου στον τομέα “Ανακύλωση”) και μέσα σε ένα χρόνο διοίκησης δεν έχουν πάρει καμία σχετική πρωτοβουλία.

(Ή μήπως τους κατατάσσει στην πρωτοπορία της ανακύκλωσης το γεγονός ότι προγραμματίζουν εντός 18μηνου να προμηθευτούν πιλοτικά 100 καφέ κάδους σε ένα δήμο 50.000 κατοίκων;)

Στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που είναι καταπράσινος στους δημόσιους και τους ιδιωτικούς χώρους, εν έτει 2015 είναι ακόμη ζητούμενο να αγοραστεί ή να ενοικιαστεί μηχάνημα που κάνει τα κλαδέματα κομπόστ!

Έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο πάντως, εκλαμβάνουμε ως απάντηση στα δημοσιεύματά μας δύο στοιχεία της ανακοίνωσης:

Πρώτον, εξετάζεται πλέον και δεύτερο υποψήφιο σημείο στη Βάρη για εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης.

Δεύτερον, δηλώνεται ότι η όποια κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης θα είναι υπόγεια και άρα δεν θα προκαλεί τόσο μεγάλη όχληση.

Εμείς πάντως θα απαρακολουθούμε στενά το θέμα.

ΥΓ:

Τρίτη προσωπική επίθεση από τον Δήμαρχο μέσα στο ίδιο έτος (αυτές του 2014 …παραγράφονται). Δείτε επίσης:

Τα κοτόπουλα ο Κωνσταντέλλος και το 3vita.gr 

O Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απαντά στο 3vita.gr

Ή κάνουμε πολύ άσχημα τη δουλειά μας ή πολύ καλά.