Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλιαγμενη

Μαρίνα Βουλιαγμένης: Καπέλα και καπηλείες σε μια ρηχή αντίθεση

Τελικά η πλατεία …δεν ήταν γεμάτη μιας και η δυνατή βροχή λίγο πριν και λίγο μετά την προγραμματισμένη ανοιχτή συζήτηση κατοίκων της Βουλιαγμένης για την ανάπλαση της μαρίνας τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, δεν επέτρεψε τελικά την πραγματοποίησή της.

Παρόλο όμως που η συζήτηση αυτή δεν έγινε ποτέ, φαίνεται ότι ήδη έχει καταλήξει σε αποφάσεις, έχει χαρακτηριστικά κίνησης με επικεφαλής, εκπροσώπους Τύπου και …σήματα.

Η παρουσίαση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο εκσυγχρονισμού της μαρίνας Βουλιαγμένης στο Δημοτικό Συμβούλιο και η με συντριπτική πλειοψηφία θετική ψήφος που δόθηκε ως γνωμοδότηση ήγειρε κάποιες αντιδράσεις σε μια μικρή μερίδα δημοτών.

Εξ αρχής η πρωτοβουλία για τη σύγκληση “συνέλευσης κατοίκων” αποδόθηκε σε έναν κάτοικο Βουλιαγμένης ο οποίος πράγματι έχει από το 2018 δημοσιοποιήσει τις αντιρρήσεις του, ξεκινώντας αρκετές συζητήσεις σε δημοτικό επίπεδο. Τα καλέσματα έφεραν το όνομα και το τηλέφωνό του.

Ωστόσο, γρήγορα η …εκστρατεία επικοινωνίας μέσω χορηγούμενων δημοσιεύσεων πέρασε στη σελίδα του Facebook με τίτλο “i love vouliagmeni”, ένα προσωπικό project επικοινωνίας του υποψηφίου βουλευτή το 2019 με το ΚΙΝΑΛ και μέχρι σήμερα στελέχους του κόμματος, Παναγιώτη Κόνσουλα, ο οποίος έχει αποστείλει εκ μέρους της κίνησης τρία “δελτία τύπου” σε λίστα αποδεκτών που είναι τοπικά και υπερτοπικά ΜΜΕ.

Στην αναβληθείσα συνέλευση άλλωστε ξεκίνησαν να καλούν και άλλες αντιπολιτευόμενες δημοτικές ομάδες, διαβλέποντας ότι θα υπήρχε εκεί έδαφος βολής προς τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Αποκορύφωμα του …ξεχειλώματος της συνέλευσης κατοίκων Βουλιαγμένης, που κατά τα καλέσματα θα είχε χαρακτήρα “χωρίς χρώματα χωρίς κόμματα” ήταν και το κάλεσμα στελεχών του κόμματος Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου στην πλατεία Νυμφών.

Μία ημέρα πριν τη συνέλευση, την Κυριακή 31 Μαΐου, με δελτίο Τύπου το “i love vouliagmeni” ανακοίνωσε ηλεκτρονικά ότι ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε τηλεφωνικά στον Παναγιώτη Κόνσουλα ότι “μπαίνω μπροστά στην εκπροσώπηση των κατοίκων για όλες τις νομικές ενέργειες που θα γίνουν από εδώ και στο εξής”, χωρίς καν να διευκρινίζεται αν πρόκειται για ανιδιοτελή προσφορά ή για κλείσιμο επαγγελματικής συμφωνίας.

Ενώ με νέο δελτίο Τύπου την Τρίτη 2 Ιουνίου, μετά την ανακοίνωση ματαίωσης της συνέλευσης, η σελίδα του στελέχους του ΚΙΝΑΛ, που προφανώς εκφράζει και τον κάτοικο που έκανε το αρχικό κάλεσμα, δηλώνει “δίνουμε σύντομα ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες” συνοδεύοντας το κείμενο από ένα κολάζ φωτογραφιών που γεννά πολλά ερωτήματα.

Εμφανίζεται πλέον ο Αλέξης Κούγιας ως επικεφαλής μιας νομικής κατά βάση κίνησης, με εκπρόσωπο Τύπου τον Παναγιώτη Κόνσουλα, μια κατανομή αρμοδιοτήτων που προφανώς αποφασίστηκε μεταξύ τριών προσώπων τα οποία κάνουν και τα καλέσματα για “συνέλευση κατοίκων”.

Κανείς φυσικά από τους παραπάνω δεν έχει γνωστοποιήσει δημοσίως στις πληθωρικές διαδικτυακές αναρτήσεις για το θέμα ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας και συγκεκριμένα το διαβόητο για τις φιλοπεριβαλλοντικές του αποφάσεις Ε’ Τμήμα του, έχει από τον Μάιο του 2019 γνωμοδοτήσει υπέρ του έργου ανάπλασης της μαρίνας, οδηγώντας σε έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Αν τα παραπάνω συνιστούν καπέλωμα (σε μέγεθος …σομπρέρο) μιας συνέλευσης που ποτέ δεν εξέφρασε γνώμη, τότε συνιστά πρώτου μεγέθους καπηλεία το γεγονός ότι προστέθηκε το ιστορικό σήμα “Βουλιαγμένη αγάπη μου” του Γρηγόρη Κασιδόκωστα ως υπογραφή στο συγκεκριμένο γραφιστικό. Κι αυτό διότι η οικογένεια του πρώην Δημάρχου (ο οποίος αναρρώνει εδώ και χρόνια από βαρύ εγκεφαλικό και σίγουρα δεν έχει δώσει την έγκρισή του) τάσσεται αναφανδόν υπέρ της ανάπλασης της μαρίνας (διά της ψήφου του Πάρι Κασιδόκωστα στο ΔΣ της Αστήρ Παλάς ΑΞΕ).

Επιπλέον, η ανιστόρητη αναπαραγωγή ενός σήματος που στοχεύει στα αντανακλαστικά νοσταλγίας των κατοίκων της Βουλιαγμένης φανερώνει και την ένδεια επιχειρημάτων της όλης αντίθεσης σε ένα αναγκαίο έργο εκσυγχρονισμού που θα απαλλάξει τον κόλπο από τη βρώμικη λιμενική τεχνολογία του 1960 που επιβαρύνει σήμερα τον όρμο.

Ενημερωτικά πάντως, το ραντεβού για νέα “συνέλευση” δόθηκε για την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία του πρώην Δημαρχείου Βουλιαγμένης.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας